Connect with us

Un nou proiect de amploare în Copou: peste 1.000 de apartamente în blocuri cu 7 etaje

Zona de construire a ansamblului rezidențial

Investiții private

Un nou proiect de amploare în Copou: peste 1.000 de apartamente în blocuri cu 7 etaje

Compania Fiald Imobiliare va construi un nou ansamblu de locuințe colective în zona Dealu Zorilor, pe un teren cu o suprafață de peste 40.000 mp: 12 blocuri cu 7 etaje. Amplasamentul este în apropierea Aleii Mihail Sadoveanu.

„Cadrul natural al zonei este un teren ce are o pantă de 14% de la sud-vest spre nord-est, fiind necesare lucrări de sistematizare verticală și orizontală”, se arată în proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) care este supus consultării publice și va face obiectul unei dezbateri la sediul Primăriei pe 4 octombrie.

Acesta este amplasamentul. În partea dreapta se află blocurile construite în ultimii ani în jurul ansamblului Carol I. La sud de amplasament pot fi observate două construcții – acestea sunt blocuri construite tot de Fiald Imobiliare

În ceea ce privește circulația, amplasamentul studiat are acces pietonal și auto din str. Dealu Zorilor, ce face legătura cu Aleea Mihai Sadoveanu. Terenul ce face obiectul planului urbanistic inițiat de Fiald Imobiliare face parte dintr-o suprafață mai mare, de 245.000 mp, în cazul căreia, în 2007, Consiliul Local a aprobat un PUZ.

Blocurile vor avea un regim de înălțime cu demisol, parter, 6 etaje și un al șaptelea etaj parțial, iar înălțimea maximă este propusă la 28 metri (aceeași ca în PUZ-ul aprobat în 2007).

Planșa urbanistică – cum vor fi amplasate blocurile: toate vor avea 7 etaje. Cu verde apar parcări

„Oportunitatea principală o reprezintă prezența amplasamentului în imediata apropiere a unei căi de circulație importante de trafic local, Aleea Mihail Sadoveanu”, se mai arată în proiectul de PUZ.

Totuși, dezvoltările imobiliare în ritm alert din zona acestei artere de circulație pot provoca în viitor ambuteiaje majore, dacă investitorii și Primăria Iași nu vor identifica și alte opțiuni de trafic.

Ce se propune prin proiectul de PUZ:

  • amenajarea porțiunii de drum str. Dealul Zorilor și a căii de acces din interiorul amplasamentului
  • amenajarea de alei carosabile de acces, cu lățimea de 5,5 m în interiorul parcărilor și 5 m la nivelul demisolurilor, în rest sunt amenajate alei cu lățimea de 7 m
  • prevederea unei parcări supraterane și subterane se va asigura doar în incinta studiată, în afara domeniului public, dimensionată conform HCL 425/2007. Pentru locuințe se asigură 1 loc/75 mp, pentru spații comerciale de până în 2.000 mp – 1 loc/50 mp. Calculul numărului de locuri de parcare se va face la faza depunerii documentației pentru obținerea autorizației de construire
Extras din PUZ-ul publicat de Primăria – dispunerea amplasamentului (cu roșu) în raport cu căile de circulație din zonă

„Pentru propunerea actuală de mobilară urbană, se presupune a fi necesar (…) aproximativ 1.050 de locuri de parcare, distribuite astfel: aproximativ 350 de locuri la suprateran și 700 locuri amenajate la demisol. Necesarul de locuri de parcare este calculat pentru aproximativ 1.011 apartamente și 1.900 mp de spații comerciale”, se precizează în PUZ.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top