Connect with us

Fiterman construiește un nou imobil în capătul Păcurariului: o clădire cu 5 etaje

Investiții private

Fiterman construiește un nou imobil în capătul Păcurariului: o clădire cu 5 etaje

Fiterman Pharma SRL și mai multe persoane fizice au inițiat un proiect de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru extinderea clădirii din capătul Păcurariului, în care funcționează un centru de dializă, spre str. Luca Arbore.

Regimul de înălțime a noului corp, legat de centrul de dializă, va fi cu două niveluri în subsol, demisol, parter și 5 etaje, la o înălțime maximă de 25 metri. În prezent, suprafața construită ocupă 42% din terenul aflat în proprietatea beneficiarilor, iar, în urma implementării PUZ-ului propus, va crește la 60%. Astfel, 1.431 mp din teren vor fi ocupați cu clădiri, 596 mp vor fi circulații, parcaje și trotuare, iar 358 mp – teren gazonat. În total, suprafața terenului ajunge la aproape 2.400 mp.

Potrivit proiectului de PUZ, noul imobil va avea funcțiuni mixte: comerț, servicii și birouri. „În cadrul parcelei, circulația auto la extinderea propusă se va face printr-o cale de acces cu lățimea de 7 metri, care reprezintă rampa de acces în subsolul clădirii. Se vor prevedea locuri de parcare la cota terenului (14 locuri) și la subsolul sau demisolul clădirii (la faza DTAC – documentația tehnică pentru obținerea autorizației de construire – se va detalia soluția constructivă)”, se precizează în planul urbanistic.

Extinderea va fi făcută spre str. Luca Arbore

PUZ-ul aferent investiției a fost întocmit și, în prezent, este în faza de consultare publică. Pe 14 octombrie, la ora 9.00, ar urma să aibă loc o dezbatere la sediul Primăriei asupra acestui proiect, dacă vor exista persoane care vor detalii în plus.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top