Connect with us

O idee de pasaj subteran și în Copou: de la rond la Biserica „Sf. Nicolae”

Proiecte publice

O idee de pasaj subteran și în Copou: de la rond la Biserica „Sf. Nicolae”

Un alt studiu de fezabilitate comandat de Primărie recent vizează analiza unui proiect privind construirea unui pasaj subteran de circa 300 metri între Biserica „Sf. Nicolae” și rond Agronomie. La fel ca în cazul pasajului subteran din zona Palatului Culturii, și acest studiu va costa circa 150.000 lei, fără TVA.

Primarul Mihai Chirica a precizat astăzi că necesitatea acestui pasaj este motivată de ritmul alert de dezvoltare rezidențială a Iașului spre zona Breazu – Rediu.

Pasajul din Copou ar urma să aibă 300 m

Potrivit primarului, propunerea constă în realizarea unui trafic auto continuu de tranzit între aleea Mihail Sadoveanu și bulevardul Carol I printr-o subtraversare a Rondului Agronomie.

„Astfel, se va va studia posibilitatea realizării unui pasaj subteran proiectat rectiliniu cu funcţionalitate de trafic auto cu o bandă pe sens cu rampa de intrare pe aleea Mihail Sadoveanu, în dreptul Universității Agronomice, şi cu rampă de ieşire pe bulevardul Carol I, în dreptul Bisericii Sf. Nicolae. Viitorul pasaj subteran se întinde pe o lungime de aproximativ 300 de metri”, spun șefii municipalității.

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Alte articole din categoria Proiecte publice

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top