Connect with us

PMI face și pistă de bicicliști pe carosabil: Agronomie – Tudor (11 km)

Proiecte publice

PMI face și pistă de bicicliști pe carosabil: Agronomie – Tudor (11 km)

Primarul Mihai Chirica a continuat astăzi seria ideilor de proiecte pentru încujarea transportului alternativ prin trecerea în revistă și a unei piste de bicicliști, pe traseul Agronomie – Tudor și care să fie realizată pe carosabil. Acest proiect a mai fost invocat și în trecut și, teoretic, e la îndemâna Primăriei: vopsea verde pe afalt și montarea de butoni reflectorizanți (pentru delimitare de benzile auto).

Traseul pe care vor putea circula bicicletele va fi rond Agronomie – al. Grigore Ghica Vodă – bd. Carol I – bd. Independenței – str. Elena Doamna – pod Tudor Vladimirescu. Lungimea totală a pistei va fi de 11,56 kilometri (pe ambele sensuri de mers). Dacă această pistă va fi realizată, atunci pista de pe trotuar nu va mai fi de actualitate.

Lucrările fac parte din proiectul „Axe protejate de circulație pentru biciclete”, inițiat de către primarul Mihai Chirica în urma unor discuții cu asociațiile bicicliștilor ieșeni.

Pistele pentru bicicliști vor fi marcate cu verde și delimitate cu butoni reflectorizanți, care vor fi montați din trei în trei metri. În stocurile municipalității se află deja 2.500 de butoni, iar în prezent Primăria organizează o procedură de achiziție publică a încă 1.000 de butoni.

Demersul este inclus în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Municipiului Iași și Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană pentru Zona Metropolitană Iași, care prevăd ca în Municipiul Iași să fie implementat un sistem integrat de transport pe bicicletă, cu piste moderne, amenajate în conformitate cu Codul Rutier, precum și alte studii de specialitate (de exemplu, Manualul privind planificarea integrată și promovarea ciclismului în orașe – Mobile 2020).

Alte articole din categoria Proiecte publice

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top