Connect with us

VIDEO Copoul se extinde cu zeci de blocuri cu mii de apartamente

Investiții private

VIDEO Copoul se extinde cu zeci de blocuri cu mii de apartamente

Zona Sadoveanu – Viticultori a cunoscut, în ultimii ani, o dezvoltare semnificativă din punct de vedere imobiliar, iar acesta este doar începutul: unele estimări arată că, la finalul anului 2023, peste 5.000 de apartamente vor fi date în folosință. Infrastructura nu ține pasul cu dezvoltarea imobiliară: singura cale de acces spre Iași este tot prin zona Agronomie, „noul Bucium” al Iașului.

Numeroși investitori construiesc în această zonă, iar în general este vorba despre blocuri înalte – 10, 11 sau 12 etaje. Cei mai importanți investitori sunt din Republica Moldova, Iași, Bacău și București. Anterior, marii proprietari de teren au fost oamenii de afaceri Bogdan Cihodaru și Ioan Zapodeanu. Primul a construit două blocuri, apoi a vândut terenuri limitrofe cu planuri urbanistice zonale aprobate. Al doilea nu a fost implicat în proiecte de construire, dar a vândut pe bandă rulantă terenuri „la pachet” cu documentațiile tehnice aprobate la nivel de Consiliu Local.

Principalii investitorii din zonă sunt:

  • Royal Town: un proiect care în final ar urma să aibă circa 2.000 de apartamente (principalul investitor este Ruslan Rotaru din R. Moldova)
  • Copou Garden Residence: un proiect cu 1.100 de apartamente (investitor: omul de afaceri local Daniel Niculiță)
  • Răsărit de Soare: un proiect care, în final, va avea circa 1.200 de apartamente (investitor: firma Fiald Imobiliare, Bacău)
  • Inamstro: deocamdată, vor fi câteva sute de apartamente în ansambluri precum „Azimut” sau „Zorilor(investitor: Inamstro, companie din R. Moldova)
  • Greenfield Copou: un proiect cu 1.100 de apartamente (investitor: Gheorghe Iaciu, om de afaceri care deține și Moldova Center)

Astfel, peste 5.000 de apartamente vor fi date în folosință doar prin intermediul acestor cinci proiecte majore, dar, în zonă, există și alți investitori cu proiecte mai mici (vezi aici un exemplu). De asemenea, suprafețele mari libere de construcții spre zonele Păcurari și Rediu vor fi ocupate, în următorii ani, cu alte construcții ale căror proiecte urbanistice se află în diverse etape de avizare.

În plan secundarpot vedea turnul Azimut (stânga imaginii) și Copou Garden Residence (dreapta imaginii), în centru este Royal Town, în partea de jos sunt cele două blocuri Carol I construite de Bogan Cihodaru, iar în dreapta alte două blocuri construite de Fiald. Aproape pe toate terenurile libere din imagine (mai puțin pe cele din stânga unde se află stațiunea) vor fi construite noi blocuri
În prim plan: cele 7 blocuri în execuție din Copou Garden Residence: blocurile sunt înconjurate, pe două laturi, de case
În dreapta sunt blocurile Fiald, în centru Royal, iar în dreapta sus Copou Garden

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top