Connect with us

Copou: Ansamblu de blocuri cu 10 etaje și 1.120 apartamente

Investiția este estimată la cel puțin 50 milioane euro

Investiții private

Copou: Ansamblu de blocuri cu 10 etaje și 1.120 apartamente

Afaceristul imobiliar Daniel Niculiță a obținut undă verde pentru un proiect imobiliar de amploare în Copou. La sfârșitul anului 2017, investitorul a plătit, conform informațiilor apix.ro, circa 3 milioane euro pentru o suprafață de 3,5 ha de teren, amplasamentul fiind pe Aleea Mihai Sadoveanu, pe platoul aflat la nord de str. Viticultori (în zona din spatele Grupului Școlar „Vasile Adamachi”).

Niculiță a luat terenul în condițiile în care, în 2009, a fost aprobat de către Consiliul Local (CL) un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) prin care au fost stabiliți indicatorii urbanistici. La sfârșitul lunii decembrie 2018, Niculiță a obținut autorizația de construire și, din primăvară, poate începe construirea ansamblului.

Investitorul a declarat că trebuie să achite o taxă de 200.000 euro pentru scoaterea autorizației emisă pe 28 decembrie, ceea ce înseamnă că o primă estimare privind cuantumul investiției ajunge la cel puțin 20 milioane euro (taxa reprezintă 1% din investiția estimată). În schimb, Niculiță susține că, în final, investiția va avea o valoare cel puțin dublă, estimările lui fiind între 40 și 50 milioane euro.

În actul de autorizare, suprafața utilă a ansamblului ajunge la 123.968 mp, iar suprafața desfășurată construită la 141.174 mp. Astfel că, la un cost minim de construire de 400500 euro/mp, ar rezulta o investiție de cel puțin 50 milioane euro.

Am să încep eu construcția, dar nu exclud intrarea într-un parteneriat cu un fond de investiții sau o instituție bancară”, a spus Daniel Niculiță.

Proiectul prevede construirea a 7 blocuri, fiecare cu câte 10 etaje. Complexul rezidenţial ar urma să cuprindă 1.120 apartamente, dintre care 280 apartamente cu 1 cameră, 560 apartamente cu 2 camere şi 280 apartamente cu 3 camere.

„Se propune realizarea unui complex rezidenţial cu spaţii de locuit (la etajele 1-10 în blocurile C1-C7), spaţii pentru dotări şi servicii (la parter în cele 7 blocuri şi în corpurile D1-D5), spaţii pentru parcare, spaţii tehnice, spaţii pentru depozitare, adăposturi de apărare civilă, spaţii pentru evacuare pietonală în exterior – la subsol şi demisol, precum şi un spaţiu central de tip parc pentru petrecerea timpului în aer liber”, se arată în actul de autorizare 1334/2018.

Potrivit lui Niculiță, construcțiile vor ocupa doar 30% din suprafața terenului și a susținut că în centrul amplasamentului va fi amenajată o grădină publică de 2 ha „după modelul Palas, cu două niveluri de parcare în subteran”.

Zona unde va apărea noul ansamblu de blocuri:

Foto cu parte din terenul unde vor fi ridicate construcțiile:

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top