Connect with us

Copou: Ansamblu de blocuri cu 10 etaje și 1.120 apartamente

Investiția este estimată la cel puțin 50 milioane euro

Investiții private

Copou: Ansamblu de blocuri cu 10 etaje și 1.120 apartamente

Afaceristul imobiliar Daniel Niculiță a obținut undă verde pentru un proiect imobiliar de amploare în Copou. La sfârșitul anului 2017, investitorul a plătit, conform informațiilor apix.ro, circa 3 milioane euro pentru o suprafață de 3,5 ha de teren, amplasamentul fiind pe Aleea Mihai Sadoveanu, pe platoul aflat la nord de str. Viticultori (în zona din spatele Grupului Școlar „Vasile Adamachi”).

Niculiță a luat terenul în condițiile în care, în 2009, a fost aprobat de către Consiliul Local (CL) un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) prin care au fost stabiliți indicatorii urbanistici. La sfârșitul lunii decembrie 2018, Niculiță a obținut autorizația de construire și, din primăvară, poate începe construirea ansamblului.

Investitorul a declarat că trebuie să achite o taxă de 200.000 euro pentru scoaterea autorizației emisă pe 28 decembrie, ceea ce înseamnă că o primă estimare privind cuantumul investiției ajunge la cel puțin 20 milioane euro (taxa reprezintă 1% din investiția estimată). În schimb, Niculiță susține că, în final, investiția va avea o valoare cel puțin dublă, estimările lui fiind între 40 și 50 milioane euro.

În actul de autorizare, suprafața utilă a ansamblului ajunge la 123.968 mp, iar suprafața desfășurată construită la 141.174 mp. Astfel că, la un cost minim de construire de 400500 euro/mp, ar rezulta o investiție de cel puțin 50 milioane euro.

Am să încep eu construcția, dar nu exclud intrarea într-un parteneriat cu un fond de investiții sau o instituție bancară”, a spus Daniel Niculiță.

Proiectul prevede construirea a 7 blocuri, fiecare cu câte 10 etaje. Complexul rezidenţial ar urma să cuprindă 1.120 apartamente, dintre care 280 apartamente cu 1 cameră, 560 apartamente cu 2 camere şi 280 apartamente cu 3 camere.

„Se propune realizarea unui complex rezidenţial cu spaţii de locuit (la etajele 1-10 în blocurile C1-C7), spaţii pentru dotări şi servicii (la parter în cele 7 blocuri şi în corpurile D1-D5), spaţii pentru parcare, spaţii tehnice, spaţii pentru depozitare, adăposturi de apărare civilă, spaţii pentru evacuare pietonală în exterior – la subsol şi demisol, precum şi un spaţiu central de tip parc pentru petrecerea timpului în aer liber”, se arată în actul de autorizare 1334/2018.

Potrivit lui Niculiță, construcțiile vor ocupa doar 30% din suprafața terenului și a susținut că în centrul amplasamentului va fi amenajată o grădină publică de 2 ha „după modelul Palas, cu două niveluri de parcare în subteran”.

Zona unde va apărea noul ansamblu de blocuri:

Foto cu parte din terenul unde vor fi ridicate construcțiile:

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top