Connect with us

Premieră la Iași: un imobil ilegal este demolat

Foto: Ziarul de Iași

Investiții private

Premieră la Iași: un imobil ilegal este demolat

Un imobil cu patru apartamente a fost demolat luni, 7 ianuarie, în cartierul Galata, cazul fiind unic la nivelul orașului. Mai mult, demolarea a fost făcută în lipsa unei decizii judecătorești, afaceristul (Gheorghe Achiței) preferând să pună la pământ imobilul pentru ca Primăria să-i recepționeze o clădire identică din imediata vecinătate.

Imobilul a fost construit pe șos. Voinești 18, după zona cimitirului „Sf. Vasile”. Inițial, pe terenul de aproape 1.000 mp, un alt constructor (PEG, firmă cunoscută în special pentru ansamblurile imobiliare din zona CUG-Valea Adâncă) a intenționat să construiască un bloc de locuințe, chiar dacă zona este una preponderent de case. În 2016, terenul a trecut în proprietatea lui Gheorghe Achiței care a început formalitățile pentru autorizarea de locuințe colective mici, iar în iulie 2017 a primit autorizația pentru „două locuințe colective mici” la un regim de înălțime cu parter și un etaj.

Însă, Achiței a „ieșit” din parametrii tehnici și a construit mai mult decât prevedea autorizația, iar cele două imobile au fiecare câte patru apartamente. În aprilie 2018, afaceristul a cerut intrarea în legalitate, dar Primăria a refuzat să emită autorizația și a solicitat demolarea a două apartamente pentru a fi respectați indicatorii inițiali. O altă problemă viza apropierea foarte mare dintre cele două imobile. În vara anului trecut, într-o intervenție cu ocazia unui eveniment la Primărie, primarul Mihai Chirica amintea în treacăt de proiectul lui Achiței și afirma că municipalitatea nu va autoriza/recepționa imobilele până când afaceristul nu demolează partial una dintre clădiri.

Astăzi, pe nepusă masa, Achiței a început demolarea unuia dintre imobile. Acesta a declarat pentru „Ziarul de Iași” că nu a fost „silit de nimeni” și că nu ar fi existat presiuni din partea municipalității în acest sens.

Cel mai probabil, afaceristul a ajuns la un compromis cu Primăria: demolarea unui imobil și extinderea, ulterioară, a celuilalt imobil asftfel încât investitorul să poată construi până la „consumarea” indicatorilor tehnici.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top