Connect with us

Copou: Un nou ansamblu în zona Viticultori, lângă căminul Liceului Agricol

Noul complex va fi construit în spatele caselor

Investiții private

Copou: Un nou ansamblu în zona Viticultori, lângă căminul Liceului Agricol

Autoritățile locale continuă să aprobe ansambluri de blocuri în zone care sunt defectuos deservite de infrastructura rutieră. Zona Viticultori – aleea Mihai Sadoveanu, care era, odată, preponderent una cu vile, încet-încet devine cartier de blocuri.

Unul dintre cele mai recente proiecte urbanistice, aprobate în octombrie 2019, este pe cale de a primi autorizația de construire. Deocamdată, a fost emis un certificat de urbanism în baza hotărârii 409/2019 a Consiliului Local.

Prin decizia CL de anul trecut, s-a avizat favorabil un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) propus de latifundiarul Ioan Zapodeanu. Între timp, omul de afaceri a făcut ce știe mai bine: a vândut terenul (cel puțin o parte din suprafață) către o firmă care vrea să construiască în baza PUZ-ului de anul trecut.

În PUZ-ul aprobat în octombrie 2019 figurează circa 40 de tronsoane de bloc cu un regim de 3, 4, 5 și 6 etaje, dar pe un teren cu o suprafață totală ce ajunge la aproape 50.000 mp.

Construire locuințe colective conform PUZ aprobat prin HCL 409/2019”, este obiectul certificatului obținut de noul proprietar în luna septembrie 2020.

Firma Basa Build SRL are ca asociați două persoane fizice (Valeriu Doibani și Diana Iachim) și două persoane juridice (Viocris Impex și Frezia Com). Ambele firme sunt din Republica Moldova.

Ținând cont de numărul cadastral care face obiectul certificatului menționat mai sus, rezultă ca Basa Build vrea să înceapă construcția de blocuri cu 3 etaje pe o parte din terenul pe care Zapodeanu a obținut aprobarea planului urbanistic. Din estimările APIX.ro, ar fi vorba despre circa 10.000 mp. La acest moment, nu este clar câte tronsoane de bloc are în plan Basa Build SRL să amenajeze, acest lucru urmând a fi știut atunci când firma va obține autorizația de construire.

Zona de construire a proiectului Basa Build SRL este în partea stângă a fotografiei, terenul fiind dezmembrat și, probabil, vândut pe bucăți

La nord de acest amplasament se află câteva case, iar imediat după este ansamblul cu blocuri înalte construite de Daniel Niculiță.

Din verificările APIX.ro, parcela pe care va construi Basa Build este cea din stânga imaginii, acolo unde sunt prevăzute 13 tronsoane de bloc. Dar, suprafața unității teritoriale de referință este de 17.000 mp, conform PUZ aprobat în octombrie 2019, și, ținând cont de estimările APIX.ro, Basa Build ar urma să construiască pe circa 10.000 mp din acest teren

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top