Connect with us

Ansamblul de blocuri cu 10 etaje de lângă Selgros, la un pas de autorizare

Investiții private

Ansamblul de blocuri cu 10 etaje de lângă Selgros, la un pas de autorizare

Un proiect urbanistic aprobat încă din anul 2018 de Consiliul Local este la un pas de primi autorizația de construire. Investitorul, Styl Imobil Company, a primit undă verde de la CL pentru construirea de blocuri cu 10 etaje. Firma va reabilita și un pod pentru a acces la o parcelă unde vor fi realizate parcări.

„Construire locuințe colective cu spații comerciale la parter conform HCL 278/2018, amenajare parcare, reabilitare pod în vederea realizării accesului”, se arată într-un certificat de urbanism emis de Primărie.

Cum toate actele sunt în regulă, Styl Imobil poate primi oricând autorizația de construire.

Pe terenul evidențiat vor fi construite blocurile, iar parcările vor fi vizavi, accesul fiind pe un pod ce va fi reabilitat

Ansamblul este propus de către firma Styl Imobil Company, unde acționar majoritar este Ionel Budeanu (patronul Coseli), om de afaceri care a implementat mai multe proiecte imobiliare în oraș – unele cu scandal.

Inclusiv proiectul de pe bld. Poitiers 10 a fost contestat în faza de elaborare, o sesizare în acest sens fiind depusă de către Selgros.

Pentru asigurarea parcărilor, investitorilor imobiliar și-a asumat construirea unui pod peste râul Nicolina care să facă legătura dintre amplasament și o altă parcelă din proprietatea sa unde ar urma să fie amenajate aproape 300 de locuri de parcare.

Planșa urbanistică a proiectului

Investitorul are la dispoziție o suprafață de aproape 5.300 mp. În PUZ au fost prevăzute două niveluri în subteran la fiecare imobil, alături de parter și 11 etaje (ultimul etaj fiind tehnic). Procentul maxim de ocupare al terenului este de 35%, în timp ce coeficientul de utilizare a terenului este egal cu 4. Astfel, dezolvatorii pot construi blocurile pe o suprafață de 1.852 mp, în timp ce circulațiile, aleiile și locurile de parcare vor ocupa 2.646 mp, iar spațiile verzi aproape 794 mp.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top