Connect with us

Podul de Piatră: clădire de birouri pe un petec de pământ, lângă pasajul ACB

Investiții private

Podul de Piatră: clădire de birouri pe un petec de pământ, lângă pasajul ACB

Un investitor particular vrea să construiască o clădire de birouri în imediata apropiere a stației de tramvai de la pasajul ACB, cea aflată pe str. Silvestru. APIX.ro a mai scris în trecut despre acest proiect, dar, acum, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) a ajuns în faza de avizare la nivelul Primăriei.

„Construire sediu de firme, cabinete medicale, spații de închiriat și împrejmuire”, este obiectul planului urbanistic propus de o persoană fizică a cărui nume Primăria nu l-a publicat. În context, amintim că municipalitatea ieșeană se numără printre puținele instituții din țară care ține „la secret” numele persoanelor fizice care dezvoltă proiecte imobiliare pe motive de GDPR.

Pe terenul în cauză, care are o suprafață de doar 668 mp, a existat o casă care a fost demolată în baza unei autorizații de desființare emisă de Primărie în octombrie 2019. Amplasamentul se află în apropierea intersecției din Podul de Piatră, fiind identificat de APIX.ro în baza numărului cadastral. Adresa amplasamentului este șos. Națională 7-9

În prezent, proiectul depus a ajuns în analiza Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), for din care fac parte arhitecți și care funcționează pe lângă Primăria Iași, cu rol de a fundamenta avizul arhitectului-șef la orașului în sensul emiterii (sau nu) a unui aviz de oportunitate. Comisia va decide asupra proiecte în aceste zile și, ulterior, în funcție de hotărârea CTATU, planul urbanistic va intra în etapa de consultare publică.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

To Top