Connect with us

FOTO Primele imagini cu ansamblul Fiald din Copou: 12 blocuri cu peste 1.000 de apartamente

Blocurile vor fi construite pe terenul liber, spre Dealul Zorilor

Investiții private

FOTO Primele imagini cu ansamblul Fiald din Copou: 12 blocuri cu peste 1.000 de apartamente

Firma Fiald Imobiliare, din Bacău, va construi un ansamblu cu 12 blocuri cu un regim de până la 7 etaje, imobile care vor găzdui 1.011 apartamente și vor beneficia de 1.050 de locuri de parcare, conform proiectului de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) propus de investitori.

Planul urbanistic se află în ultima fază de avizare și este destul de probabil să ajungă în plenul Consiliului Local spre dezbatere în cadrul ședinței ordinare de la sfârșitul lunii iulie. Societatea are în proprietate un teren cu o suprafaţă de peste 4 hectare: în imediata vecinătate a acestei proprietăţi, compania a dat în folosinţă deja două blocuri construite în baza altui proiect.

Amplasamentul investiției

Potrivit proiectului de PUZ, Fiald Imobiliare are în plan construirea a 12 blocuri cu un regim de înălţime demisol, parter şi 7 etaje. „Cadrul natural al zonei este un teren ce are o pantă de 14% de la sud-vest spre nord-est, fiind necesare lucrări de sistematizare verticală şi orizontală”, se precizează în PUZ, document în care se adaugă că zona studiată nu este supusă riscurilor naturale şi antropice. Terenul are deschidere la str. Dealul Zorilor, ceea ce asigură viitorilor locatari acces la str. Aleea Mihail Sadoveanu.

În dreapta sunt cele două blocuri construite de Fiald care sunt deja date în folosință. Blocurile nou-propuse sunt evidențiate cu alb. În plan secundar, cu gri, sunt blocurile construite în ultimii ani în zona Sadoveanu

Fiald Imobiliare şi-a asumat costurile pentru extinderea infrastructurii rutiere, alături de cele necesare pentru prelungirea reţelelor de utilităţi. În ceea ce priveşte circulaţia, în PUZ se prevede amenajarea unei porţiuni de drum din str. Dealul Zorilor, o cale de acces în interiorul amplasamentului şi aleile carosabile din incintă.

Perspectivă asupra complexului dinspre str. Dealul Zorilor

Amplasamentul nu prezintă multe elemente atractive naturale, dar câteva dintre acestea pot fi valorificate: vederile spre zonele înconjurătoare din sud-est, elemente ce pot concura la o arhitectură specifică zonei, cu spaţii verzi şi deschideri spre natură. Pentru o mai bună însorire şi compensare a deficitului termic, clădirile vor trebui orientate pe cât posibil sud-est”, se mai arată în proiectul de PUZ.

Schiță care ilustrează amplasarea clădirilor în planul general al zonei

În zona aleii Mihail Sadoveanu au fost construite sau sunt în execuţie zeci de blocuri cu regim înalt, iar alte ansambluri rezidenţiale sunt în faza de pregătire sau autorizare. Unele estimări arată că, într-un orizont de 2-3 ani, în total vor fi date în folosinţă peste 5.000 de locuinţe, fiind incluse şi apartamentele locuite deja de diverşi cumpărători.

Perspectivă asupra complexului dinspre aleea Mihai Sadoveanu
Perspectivă asupra ansamblului dinspre Dealul Zorilor
Cel mai probabil, din punct de vedere arhitectural, blocurile noi vor arăta la fel ca cele construite deja de Fiald

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top