Connect with us

FOTO Un nou parc industrial în Miroslava: un privat va investi 40 milioane de euro

Randare a proiectului

Investiții private

FOTO Un nou parc industrial în Miroslava: un privat va investi 40 milioane de euro

Zona industrială și logistică din jurul Metro se va extinde cu un nou parc industrial propus de oameni de afaceri basarabeni, conform unor documentații tehnice obținute în exclusivitate de APIX.ro. Conform informațiilor APIX.ro, proiectul este la faza obținerii autorizației de construire, planul urbanistic zonal fiind aprobat deja de Primăria Miroslava.

În următorii ani, la Iași sunt propuse mai multe parcuri logistice și industriale, cele mai multe dintre ele fiind acum în fază de pregătire. Un astfel de proiect aparține firmei Zinan Investment, societate condusă de basarabeni și care derulează inclusiv în municipiul Iași investiții, dar cu componentă rezidențială.

Investiția va fi implementată etapizat, are o valoare de circa 40 milioane euro, iar parcul ar urma să fie complet funcțional în decembrie 2024. Imaginea ilustrează construcțiile din apropierea drumului european, cu perspectiva spre Iași

Potrivit informațiilor APIX.ro, Zinan, alături de alți parteneri, deține aproape 22 hectare de teren, în vecinătatea Metro, spre Lețcani. La sud de această investiție se află Parcul Industrial I Miroslava și viitorul centru logistic (al treilea din țară) care va fi dezvoltat de Kaufland și în cazul căruia lucrările vor începe în acest an.

Amplasamentul investiției

În documentațiile tehnice aferente investiției Zinan se precizează că imobilele care vor fi construite de societate vor avea funcțiuni precum: depozitare, producție, comerț, birouri și dotări anexe. „Terenul studiat va avea în componență în principal construcții cu funcțiuni economice specifice parcului industrial, parcări, dotări, anexe și funcțiuni complementare”, se precizează în documentație.

Plan general al parcului industrial

Investitorul deține o suprafață de 215.180 mp: construcțiile vor ocupa 129.108 mp, iar circulațiile și spațiile câte 43.000 mp. De precizat că în acte figurează și alți beneficiari alături de Zinan: Andrei Zincenco, Alexandr Zincenco, Ludmila Zincenco, Nicolai Zincenco (toți asociați la Zinan), Transmixt SRL și Paul Cusutură, cu mențiunea că firma Zinan deține peste jumătate din suprafața totală.

Proiectul va fi implementat etapizat, iar investiția totală este estimată la circa 40 milioane euro:

  • anul I (2022-2023) – 30.000 mp de construcții (spații logistice și producție)
  • anul II (2023-2024) – 65.000 mp de construcții (spații logistice și producție)
Peste 95.000 mp de spații logistice și producție vor găzdui cele peste 24 de construcții propuse
Principala clădire de birouri, amplasată spre drumul european, în zona nordică a amplasamentului. Estimările actuale arată că parcul industrial ar putea fi dat în folosință în integralitatea lui în decembrie 2024.

„În vederea asigurării premiselor necesare acestei investiții, proiectul va trebui conectat la toate rețelele de utilități publice și va trebui asigurat accesul corespunzător pentru mijloacele de transport adecvate acestui tip de proiect (tonaj greu). Aceste investiții vor putea fi făcute cu sprijinul și în colborare cu autoritățile locale și cu furnizorii de utilități, în baza proiectelor specifice”, se precizează în documentația consultată de APIX.ro.

Partea sudică a amplasamentului
Perspectivă asupra parcului dinspre drumul european, spre Iași
Plan general
Schița urbanistică – amplasarea construcțiilor (la nord este drumul european)

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top