Connect with us

Ansamblul rezidențial Zinan, din spatele Mitropoliei, este pe cale de a fi aprobat

Investiții private

Ansamblul rezidențial Zinan, din spatele Mitropoliei, este pe cale de a fi aprobat

Proiectul propus de Zinan Investment din zona din spatele Mitropoliei revine pentru un vot în Consiliul Local (CL) după ce, în luna ianuarie, a fost amânat de plen. Investitorul are la dispoziție un teren cu o suprafață totală de 5.600 mp, iar intenția acestuia este de a amenaja un ansamblu rezidențial.

Blocurile vor avea un regim cu subsol, parter, 4 etaje și un etaj tehnic. Ar fi vorba despre 6 tronsoane de bloc, după cum rezultă din documentația urbanistică aferentă proiectului de hotărâre. În 2017, Zinan a achiziționat terenul de la Transmixt pentru o sumă de peste 9,5 milioane lei, conform informațiilor APIX.ro.

Amplasamentul investiției

Clădirile ar urma să ocupe 50% din suprafața terenului, în condițiile în care coeficientul de utilizare a terenului (CUT) a fost stabilit la 3, ceea ce permite investitorului să amenajeze o suprafață construită desfășurată de aproape 17.000 mp. Zinan Investment mai derulează și alte proiecte imobiliare la Iași. Dintre acestea, amintim resuscitarea zonei Dream Village, un parc logistic în Miroslava sau realizarea unei parcări pe amplasamentul fostei Piețe Dimitrov.

Zinan Investment este controlată de familia Zincenco din Republica Moldova, și este o companie de dezvoltare imobiliară. După o cifră de afaceri de 18,2 mil. lei și un profit de 5,3 mil. lei în anul 2019, Zinan a avut, în 2020, un profit de doar 500 lei la o cifră de afaceri de 1,6 mil. lei.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top