Connect with us

Proiectul Dream Village va fi resuscitat: un investitor a preluat terenul din fața blocurilor

Investiții private

Proiectul Dream Village va fi resuscitat: un investitor a preluat terenul din fața blocurilor

Oameni de afaceri basarabeni au preluat terenul din fața Dream Village (capăt Dacia), un ansamblu rezidențial pornit înainte de criza economică, cu 5 blocuri construite. Proiectul nu a mai avut amploarea dorită inițial de investitori, iar mare parte din terenul inclus în planul urbanistic zonal a rămas liber de construcții.

În prezent, din informațiile APIX.ro, terenul a fost preluat de Zinan Investment Group SRL. Suprafața pe care poate fi reluat proiectul ajunge la aproape 20.000 mp. Surse APIX.ro spun că Zinan va elabora un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea de blocuri, spații comerciale, birouri și parcări.

Terenul preluat de Zinan

Zinan Investment, deținută de familia Zincenco, are în derulare mai multe proiecte urbanistice la Iași, cele mai importante fiind în zona Arcu (în spate la fosta sală Voință) și în zona centrală (în apropiere de Mitropolie).

Complexul „Dream Village” a fost finalizat acum circa 10 ani de firma ENG International, patronată de investitori evrei. Inițial, proiectul a prevăzut construirea a 14 blocuri, dar numai 5 dintre acestea au fost edificate, având în vedere venirea crizei economice (2008). Executorii încearcă de mai mult timp să vândă bunurile imobiliare, finanțatorul investiției (Marfin Bank) apelând la această metodă după ce investitorii nu au mai putut duce la bun sfârșit ansamblul rezidențial. În afara terenului, sunt scoase la vânzare și un număr de aproape 120 de apartamente.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top