Connect with us

PMI a autorizat prima etapă a ansamblului rezidențial cu blocuri de 10 și 18 etaje din zona BJATM

Investiții private

PMI a autorizat prima etapă a ansamblului rezidențial cu blocuri de 10 și 18 etaje din zona BJATM

Investitorul Sun Residence SRL poate demara lucrările la ansamblul rezidențial propus pe str. Serg. Grigore Ioan, într-o primă etapă urmând a fi construite două blocuri, fiecare cu câte 10 etaje. Ansamblul mai cuprinde alte 9 blocuri – dintre care unul cu 18 etaje, imobile care vor fi, probabil, construite în etape ulterioare ale proiectului.

Sun Residence a preluat terenul și Planul Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat de Consiliul Local în aprilie 2020 de la firma Comat, după cum APIX.ro a relatat recent în exclusivitate. Primele două blocuri de 10 etaje vor avea un număr total de 180 de apartamente în mai multe tronsoane și vor fi deservite de 201 locuri de parcare (184 în subteran și 17 la nivelul solului).

Terenul are o suprafață de peste 22.000 mp

Terenul este delimitat de străzile Serg. Grigore Ioan (la est), Lupiței și calea ferată (la nord), o nouă arteră propusă (la vest) și str. Tabacului (la sud). În urma implementării întregului proiect, suprafața ocupată de construcții va fi de 9.910 mp (50% din total), circulațiile pietonale și accesele în parcarea subterană vor ocupa circa 4.000 mp, iar spațiile verzi circa 6.000 mp, în timp ce pe alți aproape 3.000 mp sunt prevăzute circulații auto.

Amintim că, în zona Pieței Dacia, mai sunt alte cel puțin trei proiecte de amploare:

Întregul proiect presupune consturirea a 11 blocuri, dintre care 8 au 10 etaje, unul are 18 etaje, altul 6, iar un corp de clădire are regim mic și este de legătură între blocul de 6 etaje cu 2 blocuri de 10 etaje

Cea mai înaltă clădire va fi un imobil cu subsol, parter, mezanin și 18 etaje, respectiv, 75 metri (la cornișă). În prezent, cea mai înaltă clădire din Iași este turnul Palas (73 metri). În iulie 2021, Primăria a eliberat și autorizația pentru demolarea mai multor construcții care ocupau parțial terenul.

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top