Connect with us

Se aglomerează zona Spitalului de Recuperare: încă o clădire înaltă, cu funcțiuni mixte

Zona în care va fi construită noua clădire

Investiții private

Se aglomerează zona Spitalului de Recuperare: încă o clădire înaltă, cu funcțiuni mixte

Firma Gral Construct SRL propune construirea unui imobil pe str. Pantelimon Halipa, în apropiere de Spitalul de Recuperare, într-o zonă care se aglomerează cu noi construcții care ar putea duce, în viitor, la probleme majore de trafic.

Proiectul urbanistic a fost publicat recent de Primăria Iași (PMI), în condițiile în care, pe 8 noiembrie, ar urma să fie o dezbatere publică la sediul municipalității – acest lucru în cazul în care vor exista persoane interesate să participe la o astfel de consultare.

Amplasamentul terenului

Gral Construct este deținut de Gheorghe Achiței, investitor imobiliar care a stârnit numeroase controverse prin alte proiecte, cele mai cunoscute fiind intenția de a construi un bloc (deși el spunea că va fi parcare) în zona Școlii nr. 17 din Păcurari și ansamblul cu blocuri înalte lângă casele din zona Tudor Neculai. Gheorghe Achiței a devenit și primul investitor imobiliar din Iași care a fost nevoit să-și demoleze un bloc pentru a primi clemență de la Primărie.

Planșa urbanistică a proiectului

În ceea ce privește proiectul din str. Pantelimon Halipa, firma are în proprietate un teren de 1.200 mp și propune construirea unui imobil cu următorul regim de înălțime: două niveluri în subsol, parter și 6 etaje, cu o înălțime maximă de 30 metri. Clădirea va ocupa jumătate din suprafața terenului. Imobilul va avea funcțiuni mixte: comerț, birouri și spații pentru cabinete medicale.

Clădirea nouă este cea de culoare închisă

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top