Connect with us

Proiectul Agroland, cu blocuri de 16 și 20 etaje, poate fi aprobat de Consiliul Local

Investiții private

Proiectul Agroland, cu blocuri de 16 și 20 etaje, poate fi aprobat de Consiliul Local

Proiectul de hotărâre privind ansamblu urbanistic propus de către Agroland în zona Primăverii a ajuns în etapa de a fi aprobat în plenul Consiliului Local (CL), cel mai devreme până la sfârșitul lunii noiembrie, potrivit estimărilor APIX.ro.

Planul urbanistic zonal (PUZ) a trecut prin toate etapele de avizare necesare, iar, după votul favorabil în plen, beneficiarul va putea solicita de la Primărie emiterea autorizației de construire. Astfel, sunt create premisele ca lucrările la acest proiect să demareze în anul 2022. Amintim că APIX.ro a scris, în premieră, despre acest proiect în luna decembrie 2019.

Înălțimea maximă a blocurilor din ansamblu a fost stabilită la 75 metri – spre comparație, turnul Palas, cea mai înaltă clădire existentă acum în Iași, are 73 metri.

Amplasamentul investiției

Agroland deține mai multe parcele de teren în zona Primăverii care, în total, însumează aproape 26.000 mp, iar din planșa urbanistică (vezi mai jos) rezultă că vor fi construite cel puțin 12 tronsoane de bloc, cu un regim cuprins între 4 și 20 de etaje. Planul urbanistic prevede construirea unui ansamblu multifuncțional cu locuințe colective, birouri, servicii și funcțiuni complementare.

Ansamblu este împărțit în două subzone:

  • subzona 1 cu un regim de înălțime cu subsol/demisol, parter și 20 de etaje (înălțime maximă 75 metri) – locuințe colective, servicii compatibile locuirii, comerț și birouri. Suprafața terenului este de 13.240 mp
  • subzona 2 cu un regim de înălțime cu subsol/demisol, parter și 16 etaje (înălțime maximă 60 metri) – locuințe colective și servicii compatibile locuirii. Suprafața terenului este de 12.347 mp

„Accesibilitatea în zonă este asigurată de bld. Primăverii, arteră de categoria a II-a, care preia fluxuri majore, și pe bld. Socola și Calea Chișinăului, care fac legătura cu periferia (zona industrială). Accesul către terenul studiat se realizează din bld. Primăverii și str. Bularga”, se arată în documentația urbanistică.

După cum se poate observa, în propunerea de mobilare urbană sunt prevăzute 2 blocuri 4 etaje, 4 blocuri cu 8 etaje, 3 blocuri cu 10 etaje, unul cu 16 etaje și 2 cu 20 etaje

Coordonator al proiectului Apix.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat atât cu mass-media locale, cât și centrale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top