Connect with us

Prigoană a scos din nou la licitație construirea centrului de afaceri din Miroslava

Investiții private

Prigoană a scos din nou la licitație construirea centrului de afaceri din Miroslava

Firma Perspectives a scos din nou la licitație construirea unui centru dedicat afacerilor IT, după ce, anterior, primele două proceduri au fost anulate. Contractul are o valoare de peste 36 milioane lei (fără TVA), iar inițiativa reprezintă cel mai mare proiect european privat implementat în zona de nord-est prin intermediul Programului Operațional Regional (POR).

La prima licitație, organizată în 2019, nu a fost atribuit contractul din cauza unor nereguli din documentația tehnică întocmită de Perspectives. La a doua strigare, în februarie 2021, a fost depusă o singură ofertă, dar autoritatea contractantă a stabilit că aceasta nu este acceptabilă.

Firma Perspectives Constructions Invest îi are printre acționari și pe unul dintre fii cunoscutului om de afaceri Silviu Prigoană (Honorius). Incubatorul va fi construit pe o suprafață de 10.000 mp în parcul industrial Miroslava (cel de lângă Delphi).

„Incubatorul de afaceri, pe lângă spații de birouri pentru companiile incubate, sunt propuse următoarele funcțiuni: săli de sport și relaxare, clinică medicală cu cabinete pentru medicina muncii și prim ajutor, farmacie, magazin, restaurant, cafenea, săli multifuncționale (pentru discuții, pentru birouri deschise, pentru expoziții, pentru conferințe, proiecții, festivaluri de jocuri etc.) și birourile administrative ale companiei ce gestionează incubatorul. Toate aceste funcțiuni suplimentare sunt propuse pentru a crea un ansamblu independent, în care companiile să fie sprijinite în dezvoltarea lor”, se arată în documentația de atribuire.

Potrivit indicatorilor propuși prin proiect, Perspectives vrea să incubeze un număr de până la 80 de firme în cel mult 2 ani de la finalizarea investiției. Printre beneficiile pe care firmele incubate ar urma să le aibă se numără: spațiu de desfășurare a activității și implici accesul la toate facilitățile (utilități, mobilier și dotări specifice domeniului de activitate – echipamente IT și software, săli de conferințe etc.), consiliere managerială, acces la servicii de formare profesională, servicii financiare și juridice, acces la programe de finanțare, transfer și comecializarea de tehnologie, precum și cotnracte cu universități și institute de cercetare și dezvoltare.

Din punct de vedere volumetric, incubatorul va cuprinde 3 module identice cu un regim de înălțime demisol, parter și 1 etaj. Cele trei corpuri sunt legate între ele cu alte două construcții cu același regim.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top