Connect with us

Prigoană are o singură ofertă pentru construirea centrului de afaceri din Miroslava

Investiții private

Prigoană are o singură ofertă pentru construirea centrului de afaceri din Miroslava

Compania Perspectives Constructions Invest a atras o singură ofertă pentru construirea incubatorului de afaceri din parcul industrial Miroslava: o firmă recent înființată din București.

Potrivit informațiilor publicate în sistemul național de achiziții publice (SICAP), este vorba despre firma Vertical Development Construct SRL (București). Ofertantul are un terț susținător – Davidan Imobil SRL (Bistrița).

Prima firmă menționată a fost înființată în octombrie 2020, în timp ce cealaltă activează deja pe piața construcțiilor rezidențiale de mai bine de 5 ani. În 2019, Davidan a avut un profit de peste un milion de lei. Davidan este specializată în construcții rezidențiale, civile și industriale.

Centrul Perspectives din Miroslava este cel mai mare proiect privat finanțat cu fonduri europene din zona de nord-est a țării prin intermediul Programului Operațional Regional 2014 – 2020. Unul dintre acționarii firmei beneficiare este Honorius Prigoană, fiul cel mare al cunoscutului om de afaceri Silviu Prigoană.

Proiectul are o valoare totală de circa 55 milioane lei, iar, din această sumă, lucrările de execuție, aferente licitației, sunt estimate la peste 36 milioane lei. În principal, este vorba despre un ansamblu care cuprinde trei corpuri principale cu regim mic de înălțime.

Incubatorul va fi construit pe o suprafață de 10.000 mp în parcul industrial Miroslava (cel de lângă Delphi).

„Incubatorul de afaceri, pe lângă spații de birouri pentru companiile incubate, sunt propuse următoarele funcțiuni: săli de sport și relaxare, clinică medicală cu cabinete pentru medicina muncii și prim ajutor, farmacie, magazin, restaurant, cafenea, săli multifuncționale (pentru discuții, pentru birouri deschise, pentru expoziții, pentru conferințe, proiecții, festivaluri de jocuri etc.) și birourile administrative ale companiei ce gestionează incubatorul. Toate aceste funcțiuni suplimentare sunt propuse pentru a crea un ansamblu independent, în care companiile să fie sprijinite în dezvoltarea lor”, se arată în documentația de atribuire.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

To Top