Connect with us

Miroslava a atras investiții de 200 mil. euro/Mennekes se extinde cu a doua fabrică

Local

Miroslava a atras investiții de 200 mil. euro/Mennekes se extinde cu a doua fabrică

Producătorul german Mennekes are în plan construirea unei a doua fabrici în parcul industrial Miroslava. Compania a început deja producția de cabluri de încărcare auto în prima fabrică construită. În cea de-a doua se vor produce stații de încărcare pentru vehicule electrice. Investițiile totale făcute de zecile de investitori care s-au stabilit în parcurile de la Miroslava ajung la 200 milioane euro.

Managerul general al Mennekes Ionuț Adomniței a declarat că, inițial, compania a studiat amplasamente în orașe din vestul țării (Timișoara, Arad și Cluj), Clujul fiind prima opțiune pentru deschiderea fabricii. În final, Mennekes a ales Miroslava.

  • APIX.ro a anunțat în exclusivitate, în februarie 2019, construirea primei fabrici Mennekes în parcul industrial Miroslava, respectiv parcul din spatele Antibiotice. Între timp, fabrica a fost construită și dată în folosință. Investiția a fost de 14 milioane euro, iar 3,5 milioane euro au reprezentat un ajutor de stat – bani pe care firma îi va compensa în următorii trei ani din plata impozitelor pe venit, conform angajamentului luat de companie.

„La alegerea Iașului a contat că ne-am mișcat foarte repede. Inițial, Mennekes a vrut să deschidă prima fabrică la Cluj. Noi am depus toate diligențele, am fost proactivi, și am reușit să-i aducem la Iași”, a declarat Dorel Codină, director al parcului industrial Miroslava.

  • Noi am dat deja drumul la producție, mai avem o linie de producție în curs de validare. Ambele linii produc cabluri pentru încărcarea mașinilor electrice și hibrid. Planul nostru este ca în următorii trei ani să ajungem la capacitatea maximă pentru această fabrică, asta înseamnă opt linii de producție, respectiv 400 de angajați. În funcție de cum va evolua piața, noi ne dorim să mai deschidem o fabrică alăturată de cea existentă pentru a aduce încă o divizie din Germania aici și anume divizia stațiilor de încărcare auto – Ionuț Adomniței.

În ceea ce privește stadiul actual de dezvoltare a parcurilor industriale din Miroslava, Dorel Codină a precizat că primul parc industrial, cel de lângă Delphi, este la capacitate maximă, iar în cazul celui de-al doilea încă se fac lucrări de amenajare a terenului și racord la utilități.

„Primul parc înseamnă 60 de investitori care au demarat investiții în valoare totală de 150 – 200 milioane euro. La cel de-al doilea parc avem liste de așteptare cu zeci de investitori. Dacă acum 4-5 ani căutam investitori, în momentul de față suntem în situația de a alege noi care investitori să vină la Miroslava. Mennekes este primul rezident din al doilea parc industrial”, a mai spus Dorel Codină.

Declarațiile și anunțul privind construirea unei noi fabrici au fost făcute în cadrul unui interviu realizat de Ziarul Financiar. Pentru video, accesați ACEST LINK.

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Local

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top