Connect with us

FOTO Demolări în Dacia pentru a face loc la unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare: 14 blocuri cu câte 16 etaje

Investiții private

FOTO Demolări în Dacia pentru a face loc la unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare: 14 blocuri cu câte 16 etaje

Omul de afaceri Cristin Zămosteanu a făcut primii pași pentru lansarea proiectului din Dacia: a demolat majoritatea construcțiilor de pe terenurile pe care le deține în zona străzilor Lupiței, Serg. Gr. Ioan și Tabacului. APIX.ro a scris încă din primăvara acestui an că investitorul a primit autorizația pentru demolarea construcțiilor. Deocamdată, nu a fost emisă autorizația de lucrări la ansamblu, Planul Urbanistic Zonal fiind în faza de consultare publică.

În total, de pe terenul de circa 3,7 hectare vor fi demolate 20 de construcții, imobile cu o valoare de impozitare de circa un milion de lei, potrivit informațiilor APIX.ro. În proiectul de PUZ figurează 15 imobile, iar 14 dintre ele au 16 etaje. Amplasamentul se desfășoară între zona Comat și Piața Dacia, APIX.ro scriind în premieră despre planurile investitorului în toamna anului 2019. Lângă acest proiect a fost aprobat un alt PUZ de amploare, inițiat de Comat: blocuri cu 10 și 18 etaje.

  • Cu cele câteva mii de apartamente care vor fi amenajate, construirea blocurilor are toate șansele să blocheze traficul în zonă – străzile sunt înguste, cozile la bariera BJATM sunt deseori lungi, iar alte soluții de trafic întârzie să apară. În planurile municipalității este un nou pasaj peste calea ferată, în zona Rampei, acolo unde se află deja în construcție proiectul Conest. O dată pentru realizarea pasajului nu a fost vehiculată, fiind doar o idee. În orice caz, pasajul ar facilita o legătura cu zona Moara de Foc, stradă sufocată de trafic la orele de vârf
Terenurile deținute de Zămosteanu în zona Dacia

Anul trecut, Zămosteanu a scos la vânzare terenul în suprafață totală de 37.000 mp, dar, acum, anunțul nu mai este activ pe site-urile de specialitate. Suprafața construibilă stabilită prin Planul Urbanistic Zonal (PUZ) aflat în faza de avizare ajunge la circa 135.000 mp.

Demolări efectuate:

„Cel mai mare ansamblu rezidențial unitar din România. 14 imobile cu un regim de înălțime P+16, ideale pentru o comunitate tânără”, este descrierea făcută de dezvoltator pe site-ul oficial.

Construirea ansamblului are un aviz condiționat de la Comisia de urbanism care datează din iulie 2020. Condiția vizează modul de amplasare a parcărilor: ori la subsol, ori grupate într-o clădire cu destinația de parcare. Deocamdată, proiectul nu a ajuns și în Consiliul Local pentru votul final. APIX.ro a scris în premieră despre proiectul din Dacia în anul 2019, în timp ce, anul trecut, publicația noastră a prezentat proiectul în detaliu.

Așa arată acum str. Lupiței – pe aici ar urma să treacă zilnic mii de mașini
În partea de nord a amplasamentului se află calea ferată care separă cartierele Păcurari și Dacia

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top