Connect with us

Parcul eolian de la Erbiceni va avea 8 turbine/Primele detalii despre proiectul nemților de la VSB

Parc eolian VSB din Germania

Investiții private

Parcul eolian de la Erbiceni va avea 8 turbine/Primele detalii despre proiectul nemților de la VSB

APIX.ro a anunțat în premieră, în aprilie, că nemții de la grupul VSB intenționează să construiască un parc eolian pe raza comunei Erbiceni. Între timp, proiectul a avansat, iar astăzi vă prezentăm primele detalii despre intenția grupului german care, în prezent, gestionează la nivel mondial 655 de turbine eoliene și 58 de parcuri solare.

Parcul de la Erbiceni va avea 8 turbine interconectate din clasa de producție de 6 MW. Turbinele vor fi montate pe un turn de maxim 166 metri înălțime, iar palele au un diametru de maxim 163 metri.

„Înălțimea maximă a construcției este de 248 metri. Înălțimea maximă a utilajului de ridicat va fi de 210 m. Turnul este construit din segmente tubulare metalice, iar fundație este izolată, fiind formată din radier și piloți forați”, se arată într-un raport al investitorului, consultat de APIX.ro.

Din informațiile APIX.ro, investitorul are la dispoziție o suprafață totală de peste 170 hectare (actual teren arabil și pășune) unde vor fi ridicate turbinele și vor fi amenajate căi de acces și platforme tehnologice. Amplasamentul este accesibil dinspre sud prin intermediul unui drum de exploatare ce face legătură cu DJ281, prin satele Erbiceni și Spinoasa.

Transmiterea energiei electrice se va face printr-un cablu subteran la stația de transformare de 110 kv, ce va fi indicată de operatorul de rețea pe baza unui studiu pentru determinarea soluției de racordare”, se mai precizează în raportul consultat de APIX.ro.

Principalele amenajări care vor avea loc în zonă pentru punerea în funcțiune a parcului:

  • reabilitarea drumurilor de acces în zonă: în prezent, pe amplasament există drumuri de explotare agricolă, care vor fi amenajate pentru a putea asigura transportul echipamentelor pe amplasament. Drumurile existente în cadrul zonei studiate se vor moderniza și vor avea o lățime de minim 4,5 m și raze de curbură de minim 3,5 m și 80 m. Se vor consolida și moderniza drumurile de exploatare existente care asigură accesul la sau lângă locurile de amplasare a turbinelor, și se va realiza un număr ninim de drumuri noi de acces din drumurile existente la amplasamentul fiecărei turbine
  • amplasarea turbinelor eoliene: în funcție de natura terenului de fundare, se va amenaja pentru fiecare turbină câte o fundație din beton armat
  • construcția stației de transformare: o clădire de tip parter, prevăzută cu căi de acces destinate, atât pentru manevrarea echipamentelor, cât și pentru personalul de deservire operativ. Evacuarea puterii energetice generate de parcul eolian către stația de transformare se va face prin cabluri electrice subterane de medie tensiune. Amplasarea liniei electrice subterane de medie se va face în ampriza drumurilor de exploatare existente
  • racordarea turbinelor eoliene la stația de transformare
  • racordarea stației de transformare la sistemul electric național

Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top