Connect with us

Nemții investesc în construirea unui parc eolian în județul Iași

Parc eolian VSB din Germania

Investiții private

Nemții investesc în construirea unui parc eolian în județul Iași

Consiliul Județean (CJ) a emis, recent, un act urbanistic care atestă intenția grupului german VSB de a investi în construirea unui parc eolian pe raza comunei Erbiceni. VSB este este unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii complete în domeniul energiei eoliene şi a celei fotovoltaice.

Grupul derulează proiecte în țări precum Franța, Cehia, Polonia, România si Italia. La Erbiceni, proiectul este coordonat prin subsidiara Aquilo SRL, firmă care are ca obiect producția de energie electrică. Aquilo

Potrivit site-ului companiei, grupul are, în prezent, 655 de turbine eoliene și gestionează 58 de parcuri solare. Ideea unui parc eolian la Erbiceni e mai veche, fiind lansată public acum câțiva ani. Între timp, grupul VSB a demarat alte investiții în România, iar, acum, pare să fi venit rândul județului Iași.

Plan Urbanistic Zonal – construire parc eolian, drumuri de acces și rețele interne”, este obiectul certificatului de urbanism 153/2021 eliberat de Consiliul Județean în beneficiul comunei Erbiceni.

  • Datorită modului de poziționare a teritoriului comunal în raport cu formele principale din comună, există solicitări în raport cu formele principale din comună, există solicitări din partea unor investitori autohtoni și străini în legătura cu oportunitatea de a amplasa centrale electrice eoliene. Între Primăria Erbiceni și diverși potențiali investitori în parcuri eoliene s-au stabilite forme de colaborare care sunt de cele mai multe la nivel de informare reciprocă în vederea realizării unor proiecte comunese arată în strategia comunei Erbiceni cu privire la posibilitatea de a încheia parteneriate publice-private pentru construirea de parcuri eoliene.

Construirea unui parc eolian oferă unele avantaje administrațiilor publice locale în sensul că pe durata de viață a instalațiilor pot primi o parte din profit, se creează locuri de muncă în zonă, favorizează creșterea ocupațională și atragerea de resurse financiare comunitare nerambursabile.

  • Grupul VSB este unul din principalii dezvoltatori de proiecte de energie eoliană din Germania și din străinătate. În calitate de furnizor de servicii complete, dezvoltăm proiecte de energie eoliană ce protejează mediul înconjurător, ce unesc, în mod eficient, producția de energie cu designul peisagistic responsabil. Experiența noastră de lungă durată ne permite să recurgem la o rețea cuprinzătoare de parteneri de afaceri. Comunitățile, proprietarii de terenuri, afacerile locale și investitorii, cu toții beneficiază de avantajele relațiilor noastre cu cei mai importanți furnizori și producători de echipamente, precum și cu cele mai competitive bănci. VSB supraveghează cu atenție proiectul de energie eoliană, de la bun început: de la selectarea locației, proiectarea instalațiilor și infrastructurii, supravegherea procesului de construire, până la asigurarea managementului tehnic și comercial. Clarificăm aspectele legale ale proiectului și asigurăm parcurgerea întregului proces de aprobare și expertizare a acestuia. Succesul fiecărui proiect reprezintă scopul nostru principal – descriere a grupului VSB preluată de pe site-ul companiei

Articole din categoria Investiții private

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top