Connect with us

FOTO Noi clădiri de birouri, la doi pași de Fundație, într-o zonă istorică

În dreapta este Casa Buicliu

Investiții private

FOTO Noi clădiri de birouri, la doi pași de Fundație, într-o zonă istorică

Zona din Păcurari se va schimba radical în urma unui proiect urbanistic propus de omul de afaceri Gabriel Surdu, prin intermediul a două dintre firmele sale: Primăria a publicat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru etapa de consultare publică (dezbaterea de la sediul municipalității va avea loc pe 17 mai).

Companiile lui Surdu vor două imobile principale: unul propus în imediata apropiere a Casei Buicliu (pe locul fostei parcări), iar celălalt în partea de jos a stradelei Florilor. Primul imobil ar urma să aibă două niveluri în subteran, parter și patru etaje, în timp ce al doilea corp va avea două niveluri în subteran, parter și 7 etaje (ultimul etaj – retras).

Amplasamentul studiat este delimitat de str. Păcurari al nord-est și de stradela Florilor pe laturile de sud și sud-est (FOTO: proiectul de PUZ)

Obiectul PUZ-ului vizează construirea unor imobile cu funcțiuni mixte cu spații de birouri, cazare de tip hotelier, servicii, comerț și locuințe de serviciu. Pentru acst amplasament, care are 2.100 mp, a fost aprobat un plan urbanistic în trecut, dar adoptarea unui nou PUZ este necesară întrucât investitorul schimbă funcțiunea inițială (locuințe colective).

Planșa urbanistică a proiectului pe o rază de 100 metri față de amplasament sunt șapte monumente istorice

„Această zonă conține multe monumente de arhitectură, alcătuită din foste clădiri rezidențiale cu valoare istorică și arhitecturală, adăpostind acum diferite alte funcțiuni, clădiri de locuit, înscrise în lista monumentelor”, se arată în proiectul de PUZ.

Proiectul va fi implementat de companiile Forest Hills Gardens SRL și Terramold Solutions SRL, ambele din anturajul omului de afaceri Gabriel Surdu.

Galerie foto (imagini preluate din proiectul de PUZ):

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top