Connect with us

Finanțare de 15.000 euro pentru eficientizarea energetică a locuinței

Utile

Finanțare de 15.000 euro pentru eficientizarea energetică a locuinței

Administrația Fondului de Mediu (AFM) a lansat astăzi aplicația web prin care circa 9.000 de români pot beneficia de o finanțare de 15.000 euro pentru eficientizarea energetică a locuințelor.

Potrivit AFM, bugetul Programului „Casa Eficiență Energetic” are un buget de 430 milioane lei. Scopul programului este reducerea consumului de energie din casele românilor și a emisiilor de gaze cu efect de seră, respectiv creșterea eficienței energetice și/sau utilizarea energiei din surse regenerabile în locuințele unifamiliale existente, situate într-un imbobil-construcție având regim de înălțime de cel mult 3 nivele.

Cheltuielile eligibile ale Programului Casa Eficientă Energetic vizează: instalarea de ferestre izolante, izolarea acoperișului, a pereților exteriori, montarea unei centrale mai eficiente, a panourilor solare, sisteme de ventilație, corpuri de iluminat cu LED, senzori de mișcare, robineți și conducte noi etc. Condiția eligibilității proiectului este ca eficiența energetică a locuinței să crească, după implementarea acestuia, cu cel puțin o clasă energetică.  

Finanțarea nerambursabilă decontează 60% din costul unor astfel de lucrări, dar nu mai mult de suma menționată, respectiv 15.000 de euro.

Cererile se depun exclusiv online, iar solicitanții trebuie, printre altele, să înainteze și un certificat de performanţă energetică inițial și un audit energetic al casei unde vor să facă lucrarea.

După aprobarea dosarului, lucrările pot începe și se pot derula într-o perioadă de maximum 18 luni. La final, AFM decontează 60% din investiție, după un nou audit energetic al casei.

Continue Reading

Alte articole din categoria Utile

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top