Connect with us

Dacia: Proiect de amploare inițiat de Zămosteanu

Zona de construire

Investiții private

Dacia: Proiect de amploare inițiat de Zămosteanu

Afaceristul imobiliar Cristin Zămosteanu „atacă” și zona Dacia. Prin intermediul firmei sale, M.Chim SRL, pregătește un proiect de amploare în apropiere de Piața Dacia. Deocamdată, proiectul este într-o fază incipientă: a fost obținut certificatul de urbanism și urmează întocmirea planului urbanistic zonal (PUZ).

Terenul pe care vrea să construiască Zămosteanu era scos la vânzare, anul trecut, pentru o sumă de 3,5 milioane euro (apix.ro a scris AICI despre această suprafață). Amplasamentul are o suprafață de 3,5 ha și are adresa pe str. Serg. Grigore Ioan 10 și str. Lupiței.

La nord de amplasament se află calea ferată

PUZ – construire ansamblu locuințe colective, birouri, spații comerciale, parcarea supraterană și subterană pe teren proprietate”, este obiectul certificatului 3248/2019.

Terenul a aparținut Construcții Feroviare SA, iar la nord de amplasament se află calea ferată. În decembrie 2016 a fost emis un certificat pentru acest teren tot în ideea construirii unui ansamblu rezidențial.

În noul Plan Urbanistic General (PUG), aflat în faza de avizare, pentru zona în care se află terenul lui Zămosteanu sunt prevăzuți următorii indicatori urbanistici: procent maxim de ocupare a terenului de 60% și coeficient de ocupare a terenului egal cu 4. Important de menționat este că nu se fac limitări de înălțime, dar zona este definită drept una cu activități comerciale și servicii.

Cum apare zona în noul PUG

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top