Connect with us

Reîncepe scandalul în Oancea: undă verde pentru 2 blocuri lângă esplanadă

Investiții private

Reîncepe scandalul în Oancea: undă verde pentru 2 blocuri lângă esplanadă

Afaceristul imobiliar Daniel Niculiță a obținut autorizația pentru construirea unui bloc cu 7 etaje într-o zonă care a stârnit revolta locuitorilor din Oancea: lângă esplanada Oancea, parțial pe un spațiu verde, în imediata apropiere a blocului nou construit la intersecția străzile Oancea și Han Tătar. Cu toate că amplasamentul figurează pe str. Oancea 20, de fapt terenul are deschidere la str. Han Tătar.

Pe spațiul verde din prelungirea esplanadei este de asemenea prevăzut un proiect imobiliar pe care vrea să-l implementeze firma Art Residence, proiect ce nu are încă autorizație

Planul urbanistic zonal (PUZ) a fost aprobat în plenul Consiliului Local (CL) în luna noiembrie 2017. Ulterior, locuitorii din zonă au declanșat proteste, în timp ce liberalii au contestat în mod vehement proiectul la nivel public.

Mișcările de protest au întârziat emiterea autorizației și l-au determinat pe primarul Mihai Chirica să afirme că nu va semna autorizația până ce afaceristul imobiliar – un apropiat al său – nu va cădea la pace cu locuitorii din zonă. Totuși, pe 16 septembrie a fost eliberată autorizația 1035 ce prevede construirea blocurilor.

Față de PUZ-ul aprobat în noiembrie 2017, autorizația prevede un regim de înălțime cu 7 etaje (inițial au fost 10 etaje, apoi regimul a scăzut la 8 în PUZ), în timp ce înălțimea maximă a scăzut de la 32 metri la 27 metri. Cel mai probabil, în loc de un bloc cu 8 etaje și unul de 6 etaje, afaceristul imobiliar va ridica două blocuri, fiecare cu 7 etaje (și un etaj tehnic).

Planșa urbanistică aprobată de plenul CL prevedea un tronson cu 8 etaje și unul cu 6 etaje. Prin autorizație a fost acceptat un regim maxim cu 7 etaje

În total, vor fi amenajate 52 de apartamente: 10 apartamente cu o cameră, 35 cu 2 camere și 7 apartamente cu 3 camere. În autorizație sunt prevăzute 80 de locuri de parcare, iar suprafața spațiilor verzi ajunge la 270 mp, în timp ce circulațiile la circa 860 mp. Astfel, cele două tronsoane de bloc prevăzute vor fi construite cu o amprentă la sol de sub 1.000 mp.  

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top