Connect with us

SCHIȚE Proiecte de amploare în Dacia: 32 de blocuri cu 10, 16 și 18 etaje

Cartierul Dacia, plan general [Foto: Tudor GHIOC]

Investiții private

SCHIȚE Proiecte de amploare în Dacia: 32 de blocuri cu 10, 16 și 18 etaje

Un nou proiect de amploare este propus în Dacia, în apropiere de alte trei inițiative majore, fiind vorba despre un ansamblu cu blocuri de 16 etaje, ce ar urma să fie construit în jurul supermarketului Lidl, de pe str. Tabacului. Cele patru proiecte au beneficiari diferiți, iar, în total, este vorba despre peste 30 de blocuri, iar regimul maxim de înălțime ajunge la 18 etaje. Detalii despre fiecare proiect, în rândurile ce urmează.

Proiectul nou, de lângă Lidl, este propus de către firma M.Chim, patronată de omul de afaceri Cristin Zămosteanu. Același investitor are în pregătire, în apropiere, un proiect cu 15 blocuri, iar 14 dintre acestea au 16 etaje.

Noul proiect este prevăzut pe un teren cu o suprafață de circa 9.000 mp, în imediata vecinătate a Lidl Dacia. Intenția M.Chim este să ridice 4 blocuri cu 16 etaje. Potrivit proiectului de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) publicat de Primărie, blocurile vor găzdui locuințe colective, spații comerciale și spații pentru alimentație publică.

Amplasarea blocurilor de 16 etaje în raport cu supermarketul Lidl

Strada Tabacului va asigura traficul auto major în zonă, devenind o arteră principală de circulație continuă, de la zona Pasajului Băncilă și până la ansamblul rezidențial Dream Village, inchizând astfel un inel de circulație al cartierului realizat pe malul râului Bahlui pe strada Strămoșilor. La limita zonei ocupate de calea ferată, în afara zonei studiate prin prezenta documentație PUZ, se propune realizarea unei artere de circulație continue ce va fi realizată prin participarea tuturor investitorilor din zonă, arteră dezvoltată de la pasajul Băncilă și până la Dream Village, cu posibilitate de racordare în zona de vest la str. Strămoșilor”, se arată în proiectul de PUZ.

Principalii investitorii din zonă, la acest moment, sunt M.Chim, Conest (prin BCC Agregate) și Comat.

  • BCC propune un ansamblu rezidențial pe str. Rampei învecinat cu noul proiect al M.Chim – clădiri cu regim mediu de înălțime și o parcare supraterană de amploare lângă calea ferată (citește detalii despre proiect)
  • M.Chim are în pregătire proiectul din zona străzilor Serg. Gr. Ioan și Lupiței – 15 blocuri, iar 14 dintre acestea au 16 etaje (citește detalii despre proiect)
  • Comat a obținut aprobare pentru un alt ansamblu în zona BJATM – 8 blocuri cu 10 etaje, unul cu 18 etaje și altul cu 6 etaje (citește detalii despre proiect)
Legendă: 1 – proiectul care face obiectul prezentului text, 2 – proiectul BCC, 3 – celălalt proiect al M.Chim și 4 – proiectul Comat

Conform bilanțului teritorial (proiectul 1 M.Chim), suprafața de teren de care dispune investitorul ajunge la 8.919 mp. Construcțiile vor ocupa maximum 30% din teren, circulațiile pietonale și accese parcare subterană 40%, iar spații verzi („cu rol de protecție”) 30%.

„Regimul de înălțime maxim, dar și predominant în zona studiată va fi subsol, parter și 16 etaje în conformitate cu imaginea volumetrică a zonei adiacente și în conformitate cu solicitările de dezvoltare ale proprietarilor din zonă, și va fi cuprins între minimum 7 metri (la un corp de legătură, n.r.) și maximum 55 metri la cornișă. Suprafața construită la sol propusă – 2.675 mp”, se mai arată în proiectul de PUZ.

Randare din proiectul M.Chim în ceea ce privește proiectul imobiliar din zona Lupiței:

Plan general al cartierului Dacia (Foto: Tudor GHIOC). Blocurile noi vor fi construite în zona din stânga imaginii, lângă calea ferată

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top