Connect with us

Dacia: Undă verde pentru proiectul Comat cu blocuri de 10 și 18 etaje

Ansamblul rezidențial va fi construit imediat după bariera BJATM

Investiții private

Dacia: Undă verde pentru proiectul Comat cu blocuri de 10 și 18 etaje

Comisia de urbanism a Consiliului Local (CL) a avizat favorabil proiectul urbanistic propus de firma Comat în zona barierei BJATM. Terenul se află imediat după barieră, pe partea dreaptă, pe sensul de mers spre str. Tabacului. Anterior, o decizie privind Planul Urbanistic Zonal (PUZ) fusese amânată în contextul în care nu era clarificată situația parcărilor, respectiv de ce locurile nu sunt în subteran.

Unul dintre blocurile propuse prin intermediul proiectului are o înălțime de 75 metri, mai mare decât cea mai înaltă clădire actuală din Iași (turnul Palas – 73 metri).

„Soluția de parcare subterană se va studia la faza de autorizare a construcției, în conformitate cu legislația în vigoare. Numărul de niveluri de subsol se va stabili funcția de soluția de parcare și necesarul de locuri în conformitate cu HCL 425/2007”, este angajamentul luat de beneficiarul PUZ-ului, angajament considerat îndeajuns de Comisia de urbanism pentru a da drumul proiectului.

Amplasamentul investiției

Hotărârea invocată de către Comat face referire la faptul că necesarul de locuri de parcare este calculat în funcție de aria desfășurată: un loc la fiecare 75 metri pătrați.

Amintim că PUZ-ul propus de Comat reconfigurează din temelii zona de construire care devine, astfel, una rezidențială. Amplasamentul are peste 2,2 ha, iar construcțiile existente vor fi dezafectate.

În schimb, va fi ridicat un ansamblu cu blocuri cu 6, 10 și 18 etaje. Potrivit sursei citate, sunt prevăzute 8 blocuri cu 10 etaje, unul cu 18 etaje și altul cu 6 etaje. Ansamblul este delimitat de străzile Serg. Grigore Ioan (la est), Lupiței și calea ferată (la nord), o nouă arteră propusă (la vest) și str. Tabacului (la sud).

Planșa de reglementări urbanistice – cum vor fi amplasate imobilele propuse

Suprafața totală a terenului deținut de Comat ajunge la 22.626 mp: teren liber în suprafață de 17.000 mp și peste 5.600 mp de teren pe care există acum construcții ce vor fi dezafectate.

În urma implementării proiectului, suprafața ocupată de construcții va fi de 9.910 mp (50% din total), circulațiile pietonale și accesele în parcarea subterană vor ocupa circa 4.000 mp, iar spațiile verzi circa 6.000 mp, în timp ce pe alți aproape 3.000 mp sunt prevăzute circulații auto.

Cea mai înaltă clădire va fi un imobil cu subsol, parter, mezanin și 18 etaje, respectiv, 75 metri (la cornișă). În prezent, cea mai înaltă clădire din Iași este turnul Palas (73 metri).

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top