Connect with us

Bucium: Proiectul celor 130 de imobile, la un pas de aprobare în Consiliul Local

Zona de construire se află în dreapta fotografiei (FOTO: Radu MEȘNIȚĂ)

Investiții private

Bucium: Proiectul celor 130 de imobile, la un pas de aprobare în Consiliul Local

Un proiect care, în ultimul an, a ieșit de mai multe ori în evidență, este pe punctul de a fi aprobat în Consiliul Local (CL). Planul Urbanistic Zonal (PUZ) prevede construirea a nu mai puțin de 130 de imobile, cu regim mic de înălțime, în Bucium, la circa 1,5 km de Plopii fără Soț. Beneficiarul PUZ-ului este un om de afaceri britanic (Mark James Urwin).

Comisia de urbanism a CL a aprobat proiectul în ultima ședință, următorul pas fiind obținerea avizului unic de la Consiliul Județean și, ulterior, inițiativa va fi supusă dezbaterii plenului CL. La acest moment, estimările (optimiste) sunt că proiectul poate primi autorizația de construire în vara acestui an.

Terenul unde sunt prevăzute cele aproape 130 de imobile

În ultimul an, APIX.ro a mai scris în câteva rânduri despre acest proiect, cu detalii despre investiția propusă. Amintim că terenul are o suprafață de aproape 12 ha, fiind împărțit în loturi cu suprafețe cuprinse între 300 și 1.600 mp. Cel mai probabil, terenul va fi vândut pe parcele odată ce va fi aprobat PUZ-ul, având în vedere această precizare existentă în planul urbanistic: „nu se vor autoriza decât acele construcții care vor avea asigurate 1-2 locuri de parcare în interiorul incintei cu propuneri”.

Zona are legătură cu șos. Bucium, prin intermediul str. Plopii fără Soț, str. Ștefan Octavian Iosif și str. Narciselor, dar infrastructura rutieră este (în prezent) deficitară. Terenul se află în extravilan. Conform informațiile din PUZ, amplasamentul are un „caracter dificil determinat de o stratificație înclinată cu o pantă de circa 15%”.

În general, regimul de înălțime este demisol, parter, etaj și un etaj retras. De remarcat că multe dintre cele 130 de imobile au 2-3 corpuri de clădire, fiind vorba în special de locuințe de tip duplex.

În documentație și în planșa de reglementări urbanistice sunt propuse căi de circulație noi în incinta amplasamentului care să asigure accesul la parcele.

„Se recomandă modernizarea circulației auto, pietonale cât și construirea rigolelor de evacuare a apelor meteorice. Se va propune lărgirea străzilor existente pentru a se asigura un profil cu două benzi de câte 3,5 metri fiecare și un trotuar de 0,75 metri. Toate circulațiile publice propuse cu dublu sens vor avea lățimea de 7 metri”, se precizează în PUZ.

Planșa urbanistică actualizată a proiectului de PUZ

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top