Connect with us

Un nou proiect de amploare: blocuri și birouri pe 4,2 ha

Ansamblul va fi construit într-o zonă industrială din Dacia

Investiții private

Un nou proiect de amploare: blocuri și birouri pe 4,2 ha

Cartierul Dacia devine noua atracție pentru investitorii imobiliari. Așa cum APIX.ro scria zilele trecute, în zonă sunt programate mai multe proiecte, toate fiind în zona de lângă calea ferată. Un nou astfel de proiect a fost identificat de publicația noastră înspre capăt Dacia, pe str. Tabacului.

Din estimările APIX.ro, este cea mai mare suprafață de teren alocată pentru un proiect imobiliar din zonă: peste 42.000 mp. Terenul se întinde din zona ansamblului „Dream Village” și până spre zona Comat.

Terenul pe care este propusă investiția

„Plan Urbanistic Zonal – Construire locuințe colective, spații comerciale, birouri și servicii pe teren proprietate”, este obiectul certificatului de urbanism 1034/2020. Din verificările APIX.ro este pentru prima dată în ultimii 10 ani când Primăria eliberează un astfel de act urbanistic pentru terenul în cauză care este format din mai multe parcele.

Terenul este deținut, în cea mai mare parte, de firma Contis Iași, companie specializată în producția de rezervoare, cisterne și containere metalice. Societatea a fost înființată de statul român în perioada comunistă (1976) și, după 1990, a fost preluată de o societate cu acționarat româno-olandez (Art International LTD). Statul are în continuare 20% din firmă.

În 2019, Contis a avut o cifră de afaceri de 1,2 milioane lei și un profit net de peste 60.000 lei cu un număr mediu de 5 angajați. Domeniul de activitate preponderent a rămas „fabricarea de construcții metalice și părți componente ale structurilor metalice”.

Vedere aeriană asupra terenului (Google Earth)

Partener în proiectul Contis este firma Prima Construct SRL Iași, companie care deține în proprietate o parte din teren (spre zona Dream Village). Compania este specializată în lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. Printre proiectele firmei se numără clădiri civile pe structură metalică, hale industriale și hale agrozootehnice. O lucrare cunoscută a firmei constă în reabilitarea sediului Parchetului Militar din Bucșinescu.

În noul Plan Urbanistic General (PUG), aflat în avizare, zona de construire este una dedicată „activităților comerciale și servicii”, iar înălțimea clădirilor nu este limitată.

Vom reveni asupra proiect în măsura în care această investiție va progresa în procesul de autorizare. Eliberarea certificatului de urbanism este un prim pas pentru întocmirea PUZ-ului, abia după această etapă urmând a deveni publice detalii despre amploarea proiectului.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top