Connect with us

Dacia: un nou proiect imobiliar în zona Pieței

Investiții private

Dacia: un nou proiect imobiliar în zona Pieței

Investitorii imobiliari au început să „vâneze” parcelele de teren cu potențial de dezvoltare din cartierul Dacia. Anii trecuți, proiectele imobiliare în acest cartier erau aproape inexistente, dar, în ultimul an, cel puțin patru – cinci astfel de inițiative au fost vehiculate sau au ajuns în diverse stadii de avizare. Toate proiectele au un element comun: sunt aproape de calea ferată, fiind asigurată astfel o legătură (pietonală) facilă cu Păcurariul.

Cel mai nou proiect care a ieșit la iveală aparține omului de afaceri Cristin Zămosteanu. Oficial, amplasamentul are adresa pe str. Rampei, dar, de fapt, terenul are deschidere la strada Tabacului și se desfășoară în lateralul magazinului Lidl, fiind și în vecinătatea proiectului Conest din zonă, având aceeași adresă (citește despre planul urbanistic care prevede demolarea stației de betoane BCC pentru amenajarea unui ansamblu rezidențial). Terenul a aparținut firmei Euroconstruct.

Amplasamentul care face obiectul certificatului de urbanism 1037/2020, terenul fiind identificat de către APIX.ro în baza numărului cadastral

Construire imobil locuințe colective, spații comerciale, birouri, parcare supraterană și subterană pe teren proprietate”, este obiectul Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru care firma lui Zămosteanu, M.Chim, a obținut, deocamdată, doar un certificat de urbanism.

Din informațiile APIX.ro, terenul pe care M.Chim vrea să deruleze un nou proiect imobiliar are o suprafață de circa 9.000 mp.

În ultima perioadă, în zona Dacia, au apărut mai multe proiecte imobiliare de amploare în apropiere de calea ferată: ansamblul Comat, proiectul M.Chim din vecinătatea Comat, proiectul BCC și proiectul de la stația de betoane West Star (pentru acest proiect nu există încă detalii publice).

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top