Connect with us

Cum arată proiectul Conest în locul stației de betoane de pe Rampei

Investiții private

Cum arată proiectul Conest în locul stației de betoane de pe Rampei

Compania Conest, cel mai important contractor al Primăriei Iași, continuă ofensiva imobiliară din ultimii ani cu un nou proiect imobiliar. APIX.ro a mai scris despre desființarea stațiilor de betoane de pe str. Rampei, dar acum vă prezentăm unul dintre proiecte: cel inițiat de BCC Agregate, firmă la care acționari sunt Conest (30%), Benzenpec (30%), Clima Therm Center (20%) și Calcarul SA (20%).

Amplasamentul investiției

BCC are la dispoziție o suprafață generoasă de teren (peste 16.500 mp) și propune construirea unui ansamblu rezidențial, care să cuprindă și spații de birouri, servicii și funcțiuni complementare. Terenul se află foarte aproapre de autogara Vest din Păcurari, zonă în care apartamentele au un preț peste media orașului. De exemplu, în complexul ridicat de Cristin Zămosteanu (cel de lângă Lidl) apartamentele au fost vândute cu 1.250 euro/mp.

Terenul se desfășoară de la calea ferată și până în zona spălătoriilor nou-amenajate din celălalt capăt al str. Rampei. Din Planul Urbanistic Zonal (PUZ) rezultă că BCC vrea construirea a 3 corpuri de clădire, fiecare cu mai multe tronsoane, și cu un regim de înălțime demisol, parter, 6 etaje și un șaptelea etaj retras, la o înălțime maximă de 26 metri.

Planșa urbanistică (vezi fotografia la dimensiuni mai mari)

„Accesul auto și pietonal se face din str. Rampei, prin strada existentă, amplasată pe latura vestică a terenului studiat, asfaltată, cu câte o bandă de circulație pe sens, cu profil transversal de minim 7 metri și trotuar pe o parte a carosabilului, respectiv din calea de acces – in indiviziune cu acces din str. Tabacului, amplasată pe partea estică a amplasaemntului, asfaltată, cu o bandă de circulație, cu profil transversal de minim 5 metri”, se arată în proiectul de PUZ.

De fapt, str. Rampei arată, în prezent, ca după război: circulația zilnică a mașinilor de tonaj au distrus în bună parte strada, drept pentru care unii șoferi care se mai aventurează în zonă merg pe trotuar (asfaltat acum câțiva ani).

Despre parcaje, investitorul spune că vor fi amenajate atât la nivelul subsolului, cât și suprateran. BCC nu a calculat la acest moment și necesarul de locuri, dar a precizat în PUZ că acestea vor fi amenajate conform hotărârii Consiliului Local 425/2007, respectiv 1 loc la fiecare 75 mp de arie desfășurată construită.

Conform bilanțului teritorial, suprafața construibilă este propusă la 5.800 mp, cea a aleilor și carosabilul la peste 8.000 mp, iar spațiile verzi la aproape 2.500 mp.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top