Connect with us

Flux face încă 4 blocuri la Doi Băieți: birouri și locuințe

Randare inclusă în proiectul de PUZ

Investiții private

Flux face încă 4 blocuri la Doi Băieți: birouri și locuințe

Omul de afaceri Gheorghe Cheșcu își consolidează prezența în imobiliare în cartierul Tătărași. Prin intermediul companiei Flux, Cheșcu are în avizare un proiect cu patru clădiri în zona Doi Băieți, vizavi de imobilul construit tot de el și unde a funcționat E.ON.

Amplasamentul se află la intersecția străzilor Vasile Lupu și Ciurchi (sursa schiței: proiectul de PUZ)

Potrivit proiectului de Plan Urbanistic Zonal (PUZ), cele patru clădiri vor avea un regim cu subsol, demisol, parter, mezanin și 8, 9, 10 și, respectiv, 11 etaje. Principala cale de acces la amplasament este strada Vasile Lupu, dar accesul în viitorul complex va fi asigurat și din str. Ciurchi. Proiectul prevede amenajarea a 305 locuri de parcare (subteran și la nivelul solului).

„Intersecția între str. Vasile Lupu, str. Aurel Vlaicu și str. Ciurchi generează o intersecție amplă cu multe puncte de conflicte ce impune realizarea unor noi accese din strada secundară Ciurchi sau la o anumită distanță față de trecerea de pietoni peste strada principală. Segmentul str. Vasile Lupu situat în proximitatea amplasamentului nu a fost încă complet reabilitat”, se arată în proiectul de PUZ, în ceea ce privește deficiențele actuale în circulația din zonă.

Planșa urbanistică care arată poziția blocurilor

Amplasamentul are o suprafață totală de 5.106 mp și, iar planul urbanistic prevede ca imobilele să ocupe 2.553 mp, circulațiile și trotuarele 1021 mp, iar spațiile verzi peste 1.500 mp. Înălțimea maximă a clădirilor va fi de 42 metri.

Proiectul de PUZ va fi dezbătut public la Primărie în ziua de 2 martie și ulterior va putea intra în plenul Consiliului Local pentru a fi aprobat.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top