Connect with us

Silk District: Comisia de urbanism amână o decizie până luni

Investiții private

Silk District: Comisia de urbanism amână o decizie până luni

Construirea complexului Silk District a fost discutată ieri în Comisia de urbanism a Consiliului Local (CL). Este pentru prima dată când proiectul ajunge pe masa consilierilor, dar Comisia nu a dat o decizie clară. Inițial, proiectul a fost amânat („pentru completarea documentației cu studiul de circulație”), apoi, în aceeași ședință, a fost aprobat pentru ca, în final, să fie amânată decizia pentru luni, 24 februarie.

Consilieri din Comisie au precizat pentru APIX.ro că decizia va fi adoptată după ce investitorul va face o prezentare a întregului proiect în fața Comisiei. Totuși, din informațiile APIX, Comisia se va pronunța, în majoritate covârșitoare, în favoarea proiectului.

Între timp, Prime Kapital, investitorul de la Silk, are undă verde pentru a demola construcțiile existente pe fosta platforma Tomiris, așa cum APIX.ro a scris recent. Beneficiarul a anunțat că lucrările la proiect vor demara în 2020, iar noile construcții (locuințe și birouri) vor fi date în folosință etapizat în perioada 2021 – 2025.

Silk District este un proiect de tip mixed-use la scară largă, cu funcții multiple, dispuse pe mai multe niveluri și combinate. Proiectul va aduce în Iași 100.000 mp de birouri clasa A și 2.500 apartamente moderne. De asemenea, ansamblul include și un hotel de 4 stele cu facilități de conferință și săli de fitness (1.500 mp), spaţii de retail şi servicii (11.700 mp), o clinică medicală privată (1.500 mp), zone verzi cu circulaţii pietonale şi spaţii de recreere (49% din amplasament), spaţii de joacă (3.500 mp) şi o grădiniţă privată (1.500 mp).

Amplasamentul se află pe bld. Calea Chișinăului (vizavi de CET) și are o suprafață totală de aproape 10 hectare. Așa cum APIX.ro a anunțat încă de anul trecut, regimul maxim de înălțime va fi de până la 25 etaje, cu trei niveluri în subteran și parter, cu o înălțime maximă de 105 metri.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top