Connect with us

Undă verde pentru proiectul de la fosta berărie din Păcurari

Investiții private

Undă verde pentru proiectul de la fosta berărie din Păcurari

Complexul inițiat de Continental Hotels pe amplasamentul fostei berării din Păcurari a fost aprobat de Comisia de urbanism a Consiliului Local. Proiectul a fost discutat de mai multe ori în Comisie, dar de fiecare dată, până ieri, decizia a fost amânată. Avizul dat ieri de către consilieri este unul condiționat.

Consilierii i-au transmis beneficiarului să completeze dosarul cu planșa de circulație care să cuprindă inclusiv crearea unei benzi de circulație în continuarea sensului de urcare dinspre stația de carburanți. În același timp, consilierii au solicitat ca trotuarul să aibă o lățime de 2 metri (investitorul propusese 1 metru).

Înainte de a obține autorizație de construire, proiectul trebuie aprobat și de către plenul Consiliului Local, dar, având în vedere avizul Comisiei de urbanism, decizia plenului va fi mai mult o formalitate.

Amplasamentul are 10.000 mp

În iulie 2019, proiectul a trecut cu greu și de Comisia de monumente istorice, care a emis un aviz condiționat cu un șir lung de observații, iar principala problemă a vizat beciul istoric care este pe amplasament și pentru care proiectanții, la acea vreme, nu prezentaseră o soluție viabilă de conservare.

Planul investitorului este de a construi un hotel, spații de alimentație publică, o unitate medicală (ambulatoriu, imagistică, radioterapie) și o parcare. Imobilul în care va funcționa hotelul va avea o înălțime de 29 metri și un regim cu subsol, demisol, parter și 7 etaje. Suprafața alocată pentru hotel ajunge la aproape 7.200 mp.

Din planșa urbanistică putem observa cinci corpuri de clădire care vor forma complexul hotelier, două cu 7 etaje, unul cu 4 etaje, iar celelalte două cu 2 etaje. Complexul hotelier va fi amenajat în zona din lateralul clădirii Fitterman (fosta Gelsor). Clinica medicală va avea un regim cu parter și 3 etaje, și va fi construită în zona dinspre fosta strada Octav Băncilă.

Planșa urbanistică a proiectului

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top