Connect with us

Centrul medical din „coasta” Spitalului de Neurochirurgie a fost aprobat

Investiții private

Centrul medical din „coasta” Spitalului de Neurochirurgie a fost aprobat

Un proiect controversat a primit undă verde zilele trecute de la Comisia de urbanism a Consiliului Local (CL). Este vorba despre Planul Urbanistic Zonal (PUZ) aferent centrului medical propus în zona din fața Spitalului de Neurochirurgie (pe actualul amplasament al parcării folosite de Ateneu).

Amplasamentul investiției

Potrivit planului urbanistic, sunt propuse două corpuri de clădire ce ar urma să aibă subsol și parter, iar unul, cu deschidere la str. Ion Creangă, va avea 10 etaje, în timp celălalt doar cinci. Investitorii – Bogdan Ionașcu și Farmacia Adriana A&G Med SRL – au la dispoziție o suprafață de teren de 1.260 mp. Potrivit indicatorilor urbanistici propuşi, cele două corpuri de clădire vor fi construite pe o suprafaţă de 602 mp şi vor avea o suprafaţă desfăşurată de 4.504 mp. Accesul auto şi pietonal va fi făcut dinspre strada Ion Creangă.

În toamna anului 2017, afacerile lui Bogdan Ionașcu din industria farmaceutică au căpătat o expunere publică odată cu încheierea unei tranzacții imobiliare. El a cumpărat, prin intermediul firmei Help Flux SRL, cu 1,2 milioane euro o suprafață de peste 2.000 mp în Copou, pe str. Lascăr Catargi, în apropiere de Institutul de Oncologie. Terenul a fost achiziționat de la fostul viceprimar Gabriel Surdu, actual consilier local și lider de grup al PSD, cunoscut pentru numeroasele afaceri imobiliare.

Planșa urbanistică a centrului medical propus

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top