Connect with us

Începe Silk District: autorizație pentru demolarea construcțiilor de la Teba

FOTO: Dan ZAHARIA

Investiții private

Începe Silk District: autorizație pentru demolarea construcțiilor de la Teba

Primăria Iași a dat undă verde demolării construcțiilor de la fosta platformă Tomiris, amplasament pe care va fi ridicat Silk District. Anunțul l-a făcut chiar primarul Iașului Mihai Chirica în plenul Consiliului Local (CL) desfășurat vineri, 31 ianuarie, cu ocazia unei discuții legate de ansamblul imobiliar propus de Prime Kapital.

Amplasamentul investiției

În vara anului trecut, investitorii au precizat că proiectul va fi implementat în perioada 2020 – 2025. Odată demolate clădirile, nu este exclus ca lucrările la proiect să înceapă rapid, respectiv în primăvara acestui an, după emiterea autorizației de construire (proiectul general este încă în fază de avizare). În orice caz, investitorii au anunțat că ansamblul va fi ridicat etapizat.

Randare făcută publică de investitori

„Silk District va realiza reconversia platformei industriale de la Teba din Iași, aflată în prezent într-un stadiu de degradare înaintată, cu hale ruginite şi terenuri insalubre. Suprafața de 10 hectare de pe Calea Chișinăului va fi transformată începând cu 2020 într-un ansamblu imobiliar de ultimă generație, cu blocuri de locuințe premium, clădiri de birouri clasa A, hotel, grădiniță, clinică medicală, spații de retail și servicii de calitate și cu 49% spații verzi și de agrement, inclusiv locuri de joacă pentru copii. Termenul de finalizare al regenerării urbane Silk District este 2025”, spun investitorii de la Prime Kapital.

Hale existente acum pe teren. FOTO: Dan ZAHARIA

Proiectul prevede amenajarea a 2.500 de locuințe, alături de un hotel cu 160 de camere și cu săli de conferințe, spaţii de retail şi servicii pe aproape 12.000 mp, facilităţi de fitness pe 1.500 mp, o clinică medicală privată, o grădiniță, spații de joacă și locuri pentru activități sportive pe acoperișuri.

Cea mai înaltă clădire, un bloc de locuințe, va avea 105 metri cu un regim cu 3 niveluri în subteran, parter și 25 etaje. În total, pe partea de locuințe colective, în planșa urbanistică apar 12 imobile de locuit cu o înălțime cuprinsă între 36 și 105 m și un regim cuprins între 9 și 25 etaje. Fiecare bloc va avea și un etaj tehnic (casa liftului).

Pe partea de birouri, servicii și comerț apar trei clădiri (cu cel puțin 8 tronsoane), toate amplasate la Calea Chișinăului. În acest caz, regimul de înălțime este mai mic și este cuprins între 2 etaje (corpuri de legătură) și 7 etaje (înălțime cuprinsă între 16 și 38 m).

Planșa urbanistică a proiectului

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top