Connect with us

Moara de Foc: complex rezidențial și hotelier pe locul actualului restaurant

Investiții private

Moara de Foc: complex rezidențial și hotelier pe locul actualului restaurant

Omul de afaceri Marian Crețu, patronul restaurantului „Moara de Foc” și Hotelului Indiana, pregătește un proiect de amploare pe amplasamentul actualului restaurant (construcție ce va fi demolată). Acesta intenționează să construiască patru imobile înalte (8 și 9 etaje) și alte două clădiri cu regim mic de înălțime. Complexul din Păcurari va avea două funcțiuni principale: rezidențială și hotelieră.

Amplasamentul pe care funcționează acum cunoscutul restaurant Moara de Foc

Proiectul Planului Urbanistic Zonal (PUZ) va fi dezbătut la Primărie la începutul lunii martie.

„În prezent terenul este în intravilan, prin PUZ se propune realizarea unei construcții cu funcțiune de hotel și locuință, cu un regim de înălțime de 2S+P+M+8+9E(retras). Realizarea invesțitiei este oportună și importantă pentru zona în care se află amplasamentul, în concluzie propunem avizarea și aprobarea Planului Urbanistic Zonal. Este necesară extinderea utilităților, amenajarea corespunzătoare a căii de acces prin crearea unui profil stradal corespunzător în incinta terenului studiat”, se arată în proiectul de PUZ.

Proiectul va fi implementat prin intermediul firmei Indiana SRL a lui Marian Crețu. Terenul pe care este propusă investiția are o suprafață de aproape 3.000 mp și, în prezent, pe cea mai mare parte a acestuia funcționează restaurantul Moara de Foc. Din PUZ reiese că restaurantul va fi demolat.

Noile clădiri propuse vor ocupa maximum 50% din suprafața terenului, fiind vorba despre patru blocuri, toate având două niveluri în subteran, parter și mezanin –  două cu 8 etaje și două cu 9 etaje. Alte două construcții vor avea un regim mic de înălțime: două niveluri în subteran, parter și mezanin.  

Clădirile propuse (vezi poza la dimensiuni mai mari)

Clădirile vor fi construite pe o suprafață de 1.400 mp, circulațiile și parcajele pe 1.411 mp, iar spațiile verzi pe circa 130 mp, conform bilanțului teritorial.

Planșa din PUZ de unde rezultă că actuala construcție care găzduiește Moara de Foc va fi demolată:

Vezi imaginea la dimensiuni mai mari

„În proximitatea amplasamentului se află o intersecție semaforizată care reglementează favorabil circulația auto. Accesul la parcela aflată în studiu se face prin intermediul străzii Canta, latura vestică a terenului, conform ridicării topografice. În prezent, calea de acces are o lățime ce variază de la de 4.5 metri la 6.5m. Se vor propune un acces pe latura vestică a terenului studiat, cu un profil stradal corespunzător, definite printr-un carosabil cu lățime de 5.00m și unul pe latura estică dintr-un acces cu sens unic. Din ambele accese auto se propune câte un acces la parcarea subterană. Rezolvarea propusă de acces, la locurile de parcare din subsol se face de pe latura estică, dintr-o stradă secundară ce face legatura cu strada Moara de Foc. Se vor prevede și locuri de parcare în interiorul incintei”, se mai precizează în proiectul de PUZ.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top