Connect with us

Proiectul blocurilor cu 115 metri înălțime, dezbătut public în luna martie

Investiții private

Proiectul blocurilor cu 115 metri înălțime, dezbătut public în luna martie

Proiectul de amploare inițiat de firma suceveană Daily Group a ajuns în etapa de dezbatere publică. Consultarea va avea loc pe 3 martie la sediul Primăriei. Amintim că beneficiarul vrea construirea a trei blocuri cu 25 de etaje, a două cu 10 etaje și altor trei cu regim mic (un etaj și 2 etaje). Noul bilanț teritorial propune amenajarea de spații verzi pe 35% din suprafața totală pe care o deține investitorul.

Amplasamentul investiției

Proiectul este propus pe amplasamentul fostelor hale Vinia din Zona Industrială (bld. Chimiei 4). Regimul de înălțime maxim vizează două niveluri în subteran, parter, 25 de etaje și un etaj tehnic la o înălțime maximă de 115 metri (record la Iași în ceea ce înseamnă blocuri de locuințe). Toate clădirile vor avea două niveluri în subteran: vor fi amenajate locuri de parcare.

Pe terenul de aproape 40.000 mp se află 38 de construcții care vor fi demolate.

„Zona studiată are un caracter specific urban, fiind echipată corespunzător din punct de vedere al circulației auto principale. Amplasamentul studiat are acces pietonal și auto din bld. Metalurgiei, drum aferent laturii de vest. În zona proprietății Daily Group, drumul este de 4 benzi de circulație”, se arată în proiectul de PUZ.

Conform bilanțului teritorial, construcțiile vor ocupa circa 15.300 mp, circulațiile (accese, alei, trotuare) aproape 9.600 mp, iar spațiile verzi peste 13.300 mp.

„Toate spațiile libere dintre construcții vor fi înerbate, iar în zona spațiilor de parcare se vor planta arbori și gard viu”, se precizează în PUZ.

Noua planșă urbanistică a proiectului, unde apar blocurile cu 25 de etaje – în propunerea inițială regimul maxim era de 20 etaje (vezi schița la dimensiuni mai mari)

PUZ-ul a fost inițiat încă din primăvara anului 2018, APIX.ro fiind prima sursă media care a relatat despre intenția firmei Daily Group. Societatea este patronată de omul de afaceri Ioan Pavel. Amplasamentul din bld. Chimiei a fost achiziționat în 2017 pentru suma de 1,9 milioane euro, fiind organizată o licitație pentru lichidarea bunurilor fostei Vinia SA. Cea mai cunoscută afacere a grupului de firme condus de Pavel este cea legată de automatele de cafea.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

To Top