Connect with us

O firmă din Top 500 Forbes face blocuri la Iași

Locuințe și birouri vor fi ridicate în locul fostelor hale Vinia

Investiții private

O firmă din Top 500 Forbes face blocuri la Iași

O importantă companie din afara Iașului pregătește un proiect imobiliar de amploare în capitala Moldovei. Ansamblul va fi amenajat pe bdul. Metalurgiei, unde a funcționat până în anii trecuți Vinia SA.

Investiția aparține firmei sucevene Daily Group SRL, societate inclusă în Top 500 Forbes România și cunoscută la nivel național în special pentru automatele de cafea Daily Caffe. În 2016, firma a intrat și în industria aeronautică după ce a achiziționat un Boeing cu care face zboruri charter.

Amplasamentul investiției:

Daily Group a cumpărat, anul trecut, un teren de peste 38.000 mp și mai multe clădiri, inclusiv fostul sediu administrativ al Vinia. Firma a participat la o licitație organizată de o casă de insolvență și a achitat aproape 1,9 milioane euro pe bunuri.

Acum, potrivit informațiilor APIX, Daily Group vrea să amenajeze un ansamblu de birouri, locuințe și servicii conexe într-o zonă care este definită în actualul Plan Urbanistic General al Iașului drept una a „activităților productive”. Conform surselor APIX, Daily Group a făcut o solicitare la Primăria Iași pentru intrarea în procesul de autorizare la mijlocul lunii februarie 2018.

Daily Group SRL este una dintre cele mai profitabile firme sucevene. În anul 2016, societatea a avut o cifră de afaceri de 29 milioane lei și un profit de 9,3 milioane lei.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top