Connect with us

Cine sunt noii proprietari ai hotelurilor Traian și Astoria

Hotelurile se află în zona „zero” a Iașului

Investiții private

Cine sunt noii proprietari ai hotelurilor Traian și Astoria

Doi cunoscuți oameni de afaceri din Iași au achiziționat hotelurile Traian și Astoria din zona centrală a Iașului. Prima unitate de cazare a fost achiziționată de către patronul Motel Bucium, Vasile Pușcașu, iar cea de-a doua de către directorul FEG, Cristian Stanciu.

Pușcașu trebuie să achite 5,5 milioane euro, iar Stanciu 2,5 milioane euro. Acestea au fost și prețurile de pornire la licitația organizată ieri, 7 martie, la București. Prețurile nu conțin TVA.

Pușcașu și Stanciu au în derulare mai multe proiecte imobiliare, inclusiv în zona centrală. Dintre cei doi, Stanciu, care este și vicepreședinte PSD Iași, deține cele mai multe bunuri imobile.

În perioada 2006 – 2016, Vasile Pușcașu a exploatat mai multe trasee de transport public din Iași în baza unui contract de asociere controversat încheiat cu fosta RATP. De asemenea, el s-a remarcat prin desele tranzacții cu operatorul de transport, chiar în aceste zile fiind negociată achiziția de către CTP a 16 autobuze Scania de la Unistil – companie de transport, după ce CTP a plătit o chirie de 1,44 milioane lei timp de un an. Cu alte cuvinte, Pușcașu a încasat 19.000 euro/autobuz pentru ca CTP să se folosească de mijloacele de transport timp de an, în condițiile în care prețul de achiziție a unui astfel de autobuz este cuprins între 20.000 și 25.000 euro. De-a lungul anilor, Pușcașu a fost un furnizor „tradițional” de autobuze second-hand ce au circulat – și unele încă circulă – pe străzile Iașului. Pușcașu are în proprietate Motel Bucium și, în prezent, are în pregătire un proiect imobilar în zona centrală.

Cristian Stanciu este fiul fostului deputat Anghel Stanciu și unul dintre cei mai influenți social-democrați ieșeni. De-a lungul anilor, el a condus campania electorală a PSD la nivel de județ. Este vicepreședinte al organizației județene al PSD Iași și lider al consilierilor județeni PSD. În privat, Stanciu conduce Fundația Ecologică Green, organizație ce are unități de învățământ private în  mai multe zone din România, având o vechime în domeniu de peste 20 de ani (grădinițe, școală postliceală, cursuri de recalificare etc.). În trecut, Stanciu s-a remarcat prin faptul că a concesionat mai multe clădiri de la Primăria Iași, în unele dintre acestea fiind deschise școli private. Stanciu a mai cumpărat și un alt activ, anii trecuți, care a aparținut omului de afaceri Dănuț Prisecariu (fostul proprietar al hotelurilor Traian și Astoria), respectiv Hotel Studis.

Hotelul Traian are 68 de camere, iar Astoria are 57 de camere. Ambele hoteluri se află în zona centrală a Iașului, în Piața Unirii. În timp ce Hotelul Traian este monument istoric (1882), Hotel Astoria este o construcție mai recentă.

Acum doi ani, cele două hoteluri au mai fost scoase la vânzare, dar cu o sumă totală mai mică cu circa un milion de euro față de prețul actual.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Descoperă LAPIS Residence - un ansamblu rezidențial de top

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top