Connect with us

În Bucium va fi construit un ansamblu cu 30 de vile

„Granița” dintre Iași și Bârnova (FOTO: Radu MEȘNIȚĂ)

Investiții private

În Bucium va fi construit un ansamblu cu 30 de vile

Un nou proiect imobiliar este propus la limita administrativă dintre Iași și Bârnova, în zona Bucium. Beneficiarii Planului Urbanistic Zonal (PUZ) au la dispoziție o suprafață de 20.000 mp și propun construirea a 30 de vile în regim cu demisol, parter și 2 etaje (sau 1 etaj și mansardă).

Amplasamentul investiției

De remarcat că pe un sfert din suprafață sunt prevăzute spații verzi. Totuși, terenul este în extravilan, iar o hotărâre a Consiliului Local prevede că la trecerea unui teren din extravilan în intravilan spațiile verzi trebuie să ocupe minim 30%. Dacă proiectul va fi aprobat în forma actuală, nu va respecta decizia consilierilor locali. Acum, terenul este ocupat, în proporție de 97%, de vii.

„Principala cale de comunicație rutieră din zonă este calea de acces, cu lățimea de 4 metri, care face legătura cu str. Vișan prin intermediul DE 1059, cele din urmă având lățimea de 7+1 metri. Calea de acces este din pământ, prezintă un profil stradal necorespunzător, nu este asfaltată, nu sunt prevăzute trotuare pentru circulație pietonală sau șanțuri de evacuare a apelor pluviale. Se consideră o prioritate asfaltarea căii de acces și asigurarea unui profil stradal corespunzător”, se arată în proiectul de PUZ.

Din planșa urbanistică aferentă PUZ-ului, rezultă că planul beneficiarilor este de construi 30 de vile. În proiect se arată că pentru fiecare parcelă sunt prevăzute câte două locuri de parcare.

Planșa urbanistică

Conform bilanțului teritorial, suprafața construită va fi de 7.000 mp, cea a spațiilor verzi de 5.000 mp (25% din suprafață – nu respectă decizia CL privind transferul terenurilor din extravilan în intravilan, trebuie minim 30%), a circulațiilor și parcajelor de aproape de aproape 5.000 mp, iar pentru trotuare este rezervată o suprafață de 3.100 mp.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

To Top