Connect with us

Două proiecte ale unui afacerist-consilier PSD avansează rapid la Primărie

Investiții private

Două proiecte ale unui afacerist-consilier PSD avansează rapid la Primărie

Proiectul imobiliar din Păcurari în care este implicat afaceristul imobiliar Florin Boca (consilier local PSD) a fost aprobat de Comisia de urbanism. Tot Boca este implicat într-un alt proiect care a primit girul Comisiei în aceeași ședință: o dezvoltare imobiliară prevăzută pentru zona Aurel Vlaicu. Dintre cele șase proiecte urbanistice incluse pe ordinea de zi, cinci au primit undă verde, iar în două dintre acestea are interese afaceristul social-democrat.

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) aferent zonei Păcurari a ajuns relativ repede pe masa consilierilor, cererea fiind înregistrată în prima parte a lunii noiembrie 2019. În celălalt caz, cererea a fost înregistrată în luna septembrie 2019.

Boca este implicat în proiectul din Păcurari prin firma Rafant Company, companie care, oficial, aparține surorii sale. Consilierul PSD a negat în trecut implicarea în firmă, dar presa locală a arătat că acesta de fapt controlează activitățile firmei.

Amplasamentul este unul în pantă și se desfășoară între strada Păcurari și șos. Arcu, pe o parte din acest teren funcționând acum restaurantul „Blue Aqua”. Din planșa de reglementări urbanistice rezultă că acest restaurant va fi dezafectat.

Totuși, decizia de dezafectarea a restaurantului ar putea veni ceva mai târziu.

„Autorizarea și realizarea lucrărilor se face etapizat, cu păstrarea temporară a unora dintre construcțiile existente. Având în vedere că proiectul studiază două proprietăți, fiecare proprietar poate dezvolta independent unul sau mai multe corpuri de clădire cu condiția asigurării indicilor urbanistici avizați pentru întreaga suprafață de teren ce intră în acest studiu, a acceselor, a utilităților și a locurilor de parcare”, se precizează în proiectul de PUZ.

Amplasamentul are o suprafaţă totală de peste 7.800 mp, iar firmele propun amenajarea unui ansamblu cu cinci blocuri cu un regim de până la 4 etaje, dar fiecare bloc are cel puțin două tronsoane. Regimul ales este cu subsol, demisol, parter și 4 etaje la o înălțime de 17 metri.

Pentru implementarea proiectului, Rafant s-a aliat cu două firme care aparțin omului de afaceri basarabean Ion Drăniceru: Rodion și Doriași. Drăniceru este cel care deține construcția și terenurile aferente actualului local „Blue Aqua”, în total 3.909 mp, în timp ce firma-paravan a lui Boca deține partea de nord a amplasamentului (cu deschidere la str. Păcurari) în total 3.925 mp.

Ce prevede proiectul din Aurel Vlaicu

În ceea ce privește proiectul din Aurel Vlaicu, afaceristul PSD este implicat în proiect prin firma Radan și în parteneriat cu firma unui fost consilier PDL (Cătălin Cristian), respectiv compania Ecoedil. Proiectul prevede construirea unui ansamblu mixed-used pe str. Aurel Vlaicu 78. Conform planului urbanistic, vor fi amenajate locuințe colective, unui apart hotel și unor spații de comerț, servicii și birouri.

Societățile Radan Construct și Ecoedil Management dețin în proprietate o suprafață de peste 10.000 mp și propun ridicarea a 6 blocuri cu 10 etaje (Radan) și a 2 blocuri și unei clinici medicale cu un regim de 8, respectiv, 4 etaje (Ecoedil). În ceea ce privește locurile de parcare, proiectul de PUZ prevede un necesar de 555 locuri de parcare.

„Se estimează că se va realiza o suprafață desfășurată de 40.764 mp, din care: locuințe colective/360 apartamente – 33.970 mp, se asigură 1 loc/75mp – 453 locuri, spații comerciale (max. 400 mp/unitate) – 3.397 mp, se asigură 1 loc/100 mp – 34 locuri, birouri și servicii – 3.397 mp, se asigură 1 loc/50 mp – 68 locuri”, se arată în proiectul de PUZ.

[P] Apartamente de vânzare și închiriat pe evo-imobiliare.ro

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top