Connect with us

Rampei: Ansamblu de birouri și locuințe în locul unei stații de betoane

Investiții private

Rampei: Ansamblu de birouri și locuințe în locul unei stații de betoane

Cetățenii care locuiesc în zona Rampei ar putea scăpa în viitorul apropiat de o problemă majoră reclamată des la Primărie, dar fără succes: una dintre stațiile de betoane va fi mutată. Deja la municipalitate a fost înregistrată o solicitare prin care firma vrea să întocmească un plan urbanistic zonal pentru reconversia din temelii a zonei.

Amplasamentul se află pe str. Rampei 9A, limita proprietății fiind la calea ferată spre Păcurari (Moara de Foc)

PUZ-ul propus de BCC Agregate Betoane SRL vizează construirea unui „ansamblu cu funcțiuni mixte – locuințe colective, birouri, servicii și funcțiuni complementare”. Din estimările apix.ro, terenul are o suprafață de aproape 15.000 mp.

Din păcate pentru cetățenii din zonă, aceasta nu este singura stație de betoane din apropiere. Deși reglementările legale prevăd un anumit cadru pentru desfășurarea unor astfel de activități în zone de locuire, vizavi de BCC este stația West Star. Dezastrul de pe str. Rampei stă dovadă zecilor de camioane care tranzitează zilnic această stradă. Anii trecuți, a fost asfaltat trotuarul, iar, de atunci, șoferii de autoturisme preferă să circule în mare parte pe trotuar pentru a evita gropile din stradă. În zonă sunt mai multe activități comerciale: spălătorii, săli de evenimente, birouri etc..

Revenind la planul BCC, deocamdată nu se cunosc foarte multe informații, proiectul fiind într-un stadiu incipient. Dar, din informațiile apix.ro, BCC va continua să funcționeze în parcul industrial Miroslava și, cel mai probabil, proprietatea de pe Rampei va fi vândută – dacă nu deja s-au făcut demersuri în acest sens, la pachet cu un plan urbanistic zonal astfel încât valoarea terenului să crească.

Zona se pretează la dezvoltări imobiliare: în apropiere este un magazin Lidl și Piața Dacia, iar limita proprietății este calea ferată, puntea de trecere în cartierul Păcurari, zona Moara de Foc. În planurile Primăriei există un proiect pentru realizarea unui pasaj peste calea ferată, dar nu există acum termene de execuție sau surse de finanțare, proiectul fiind la stadiul de idee.

Află care sunt cele mai noi oferte la apartamente din Iași pe 2camere.ro! (P)

Articole din categoria Investiții private

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top