Connect with us

Încep lucrările de extindere la complexul ERA

Cum va arăta interiorul mall-ului

Investiții private

Încep lucrările de extindere la complexul ERA

Investitorii de la Prime Kapital vor demara lucrările de extindere a complexului ERA în prima parte a lunii octombrie. Din informațiile apix.ro a fost emis ordinul de începere a lucrărilor. Autorizația de construire a fost eliberată de Primăria Iași în luna iulie 2019, în condițiile în care Planul Urbanistic Zonal (PUZ) a fost adoptat de către Consiliul Local în octombrie 2018.

Randare făcută publică de către Prime Kapital

Potrivit Prime Kapital, partener al Mas Rei, „super-mall-ul” Moldova va cuprinde cel mai mare hypermarket din regiune cu peste 200 de magazine, 30 de restaurante, o zonă întinsă de agrement, cinematograf și altele.

Investitorii susțin că va fi cel mai mare mall din zona de nord-est a țării, iar valoarea totală a proiectului s-ar ridica la peste 100 milioane euro.

„Extindere – P+1 parţial, remodelare faţadă existentă şi recompartimentări interioare la clădirea existentă – Parter+Etaj parţial, a Centrului Comercial Iaşi, remodelare drumuri de incintă şi parcare, extindere parcare, construire pilon publicitar şi punct de conexiune, împrejmuire incinta şi organizare şantier, conform PUZ aprobat prin HCL nr. 501/31.10.2018. Amplasamentul pe care se realizează construcțiile are suprafața de 223.951,00 mp”, se arată în autorizația 736/2019. 

Centrul comercial va fi deservit de un număr de 3.258 locuri de parcare, 861 dintre acestea fiind prevăzute la etaj, iar restul la nivelul solului.

Conform datelor din PUZ, aria construită totală ajunge la 92.745 mp, iar cea desfășurată la aproape 120.000 mp. Înălțimea maximă a corpurile de clădire a fost stabilită la 23 metri.

Planșa urbanistică

În martie 2018, Prime Kapital, proprietarul complexului, a anunțat că investiția de la ERA se va ridica la peste 100 milioane euro. Inițial, planul era ca extinderea să fie finalizată până la sfârșitul anului 2019, dar, probabil, acest termen va fi depășit.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top