Connect with us

Ansamblul Comat, cu blocuri de 18 etaje, a ajuns în dezbaterea Consiliului Local

Investiții private

Ansamblul Comat, cu blocuri de 18 etaje, a ajuns în dezbaterea Consiliului Local

Consilierii locali vor dezbate joi, 30 aprilie, proiectul propus de firma fostului deputat Traian Dobre în zona barierei BJATM: un ansamblu reezidențial cu blocuri de 10 și 18 etaje. Proiectul a trecut relativ repede prin etapele de avizare la Primărie, în orice caz mai rapid decât multe alte inițiative urbanistice. APIX.ro a scris pentru prima dată despre acest proiect, în premieră pentru presa locală, în noiembrie 2019.

Comat are în proprietate circa 2,2 ha, teren pe care se află mai multe construcții ce urmează să fie dezafectate. Ansamblul rezidențial va cuprinde blocuri cu 6, 10 și 18 etaje. Terenul este delimitat de străzile Serg. Grigore Ioan (la est), Lupiței și calea ferată (la nord), o nouă arteră propusă (la vest) și str. Tabacului (la sud).

Terenul unde va fi realizată investiția

Suprafața totală a terenului deținut de Comat ajunge la 22.626 mp: teren liber în suprafață de 17.000 mp și peste 5.600 mp de teren pe care există acum construcții ce vor fi dezafectate.

În urma implementării proiectului, suprafața ocupată de construcții va fi de 9.910 mp (50% din total), circulațiile pietonale și accesele în parcarea subterană vor ocupa circa 4.000 mp, iar spațiile verzi circa 6.000 mp, în timp ce pe alți aproape 3.000 mp sunt prevăzute circulații auto.

Planșa urbanistică

Cea mai înaltă clădire va fi un imobil cu subsol, parter, mezanin și 18 etaje, respectiv, 75 metri (la cornișă). În prezent, cea mai înaltă clădire din Iași este turnul Palas (73 metri).

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Editor al publicației APIX.ro, lucrează în presă din anul 2005. De-a lungul timpului, a colaborat cu instituții de presă centrale și locale.

Articole din categoria Investiții private

Hover Image with Link

Trafic

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top