Connect with us

Comat: Reconversie radicală a zonei – apar blocuri lângă calea ferată

Foto: Ziarul de Iași

Investiții private

Comat: Reconversie radicală a zonei – apar blocuri lângă calea ferată

Zona COMAT se va transforma radical în următorii ani. Apix.ro a scris recent despre proiectul de amploare pe care investitorul imobiliar Cristin Zămosteanu îl pregătește în zonă, el achiziționând câteva terenuri ce formează în total o suprafață de 3,5 ha.

Apix.ro dezvăluie astăzi intențiile fostului deputat Traian Dobre pentru o parte dintre terenurile pe care le are în zonă: COMAT SA, firma pe care o patronează, a început elaborarea unui plan urbanistic zonal pentru construirea unui ansamblu rezidențial. Proprietatea lui Dobre se învecinează cu cea a lui Zămosteanu. Nu este exclusă o înțelegere între cei doi pentru ca, în final, proprietatea lui Dobre să ajungă să completeze proiectul lui Zămosteanu din zonă.

Din informațiile apix.ro, aceasta este zona în care COMAT vrea să construiască. De remarcat că în proprietate este inclusă și o parte din str. Serg. Grigore Ioan, litigiul dintre Primărie și firma lui Dobre fiind binecunoscut la nivel public.

Posibil ca zona de construire să cuprindă și cel puțin încă un teren care nu este evidențiat în prelucarea apix.ro

Deocamdată, nu sunt cunoscute detalii despre proiect, având în vedere că în perioada următoare urmează să fie întocmit planul urbanistic. Estimările apix.ro sunt că firma are la dispoziție un teren în suprafață de peste 4.000 mp.

În imediata vecinătate a acestui proiect este în pregătire un alt PUZ, de data aceasta a investitorului Cristin Zămosteanu. Așa cum apix.ro a scris recent, afaceristul a achiziționat 3,5 ha de teren. Prețul tranzacției nu este cunoscut, dar terenul a aparținut companiei Construcții Feroviare SA și fusese scos la vânzare, în 2018, pentru suma de 3,5 milioane euro.

În noul Plan Urbanistic General (PUG), aflat în faza de avizare, pentru zona în care se află terenurile lui Zămosteanu și cele ale COMAT sunt prevăzuți următorii indicatori urbanistici: procent maxim de ocupare a terenului de 60% și coeficient de ocupare a terenului egal cu 4. Important de menționat este că nu se fac limitări de înălțime, dar zona este definită drept una cu activități comerciale și servicii.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Investiții private

To Top