Connect with us

O firmă din Cluj va proiecta drumul Uricani – Cicoarei, tronson din centura Iașului

Proiecte publice

O firmă din Cluj va proiecta drumul Uricani – Cicoarei, tronson din centura Iașului

Firma clujeană NV Construct (Cluj) are termen 12 luni pentru a proiecta lucrările de execuție la drumul Uricani – Cicoarei, tronson care face parte din centura ocolitoare a Iașului: miercuri, 3 martie, a fost semnat contractul. Traseul are circa 8 km. Finalizarea proiectului tehnic în maximum 12 luni creează premisele finanțării lucrărilor de execuție prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Inițial, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a atribuit contractul către o firmă orădeană, dar firma din Cluj a contestat raportul de procedură. Firma NV Construct a susținut, în contestația depusă, că orădenii (compania Proiect Construct Regiunea Transilvania) nu ar fi făcut dovada faptului că pot realiza în mod legal părți din contract care fac referire la activitatea de întocmire a raportului de evaluare a imobilelor afectate de expropriere și cea de investigații arheologice.

Ulterior, CNAIR a reevaluat ofertele și a stabilit drept câștigătoare a procedurii pe NV Construct. Miercuri, CNAIR a semnat și contractul cu firma clujeană.

Lungimea tronsonului este de 8,1 km. Varianta de trafic ușor se desprinde din varianta de trafic greu, la intrarea în localitatea Uricani, print-o intersecție giratorie și se desfășoară paralel cu râul Bahlui, la baza dealului Catolicilor. Acest sector se termină la intrarea pe str. Cicoarei și are o lungime de 4,95 km. Cel de-al doilea sector se suprapune pe amplasamentul str. Cicoarei (intersecție cu Calea Galatei) și, apoi, pe str. Arh. Ioan Berindei până la intersecția cu str. Nicolina.

Traseul variantei de trafic ușor

În ceea ce privește penetrația către cartierul Dacia, legătura se desprinde din centura „ușoară” la km 4+755, se îndreaptă spre râul Bahlui pe care îl traversează cu un pod, și se finalizează după digul de apărare la intersecția cu str. Strămoșilor.

Apartamente de vânzare Iași: oferte actualizate

Urmărește știrile APIX.ro pe WhatsApp

Articole din categoria Proiecte publice

Hover Image with Link

Trafic

Tu știi în ce cartier stai?

Facebook

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top