Connect with us

Autostrada Iași – Tg Neamț: o nouă amânare în stabilirea proiectantului (a cincea)

Proiecte publice

Autostrada Iași – Tg Neamț: o nouă amânare în stabilirea proiectantului (a cincea)

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a amânat, din nou, luarea unei decizii în ceea ce privește licitația de proiectare a lucrărilor în cazul autostrăzii Ungheni – Iași – Tg Neamț, parte din autostrada A8. Contractul are o valoare estimată de peste 73 milioane lei.

Ultimul termen anunțat de CNAIR era 5 martie, dar, astăzi, a fost publicat în sistemul național de achiziții publice (SICAP) un nou termen: 19 martie. Termenul inițial pentru evaluarea ofertelor era 11 ianuarie, dar au fost mai multe amânări succesive (citește AICI, AICI, AICI și AICI). Ofertele sunt în evaluarea CNAIR de peste trei luni – în tot acest timp, compania de autostrăzi nu a reușit să dea un verdict.

Amintim că, la această procedură, participă trei ofertanți: Consitrans SRL, asocierea Aduro Impex SRL – 3TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata și asocierea SWS Engineering SPA – Metrans Engineering.

Surse neoficiale spun că ofertele asocierilor de firme ar fi fost respinse, iar prima șanse în adjudecarea contractului ar avea-o Consitrans SRL. Totuși, CNAIR și Consitrans, spun aceleași surse, încă discută anumiți termeni ai contractului, în condițiile în care unele aspecte inițiale nu mai sunt agreate de ambele părți.

Zilele trecute, ministrul Transporturilor Cătălin Drulă spunea că contractul urmează să fie semnat la începutul lunii martie, după ce, în ianuarie, oferea asigurări că acest document va fi încheiat la începutul lunii februarie.

Durata contractului este de 25 de luni de la data de începere a Contractului, astfel:

  • Completarea/actualizarea/revizuirea Studiului de Fezabilitate – 12 luni
  • Proiect Tehnic de Execuție, inclusiv DDE – 10 luni
  • Asistența Tehnica pentru obtinerea Finantarii si pentru contractarea Executiei Lucrarilor – 3 luni

Sectorul Târgu Neamț – Iași – Ungheni are o lungime de 100 km și face parte din autostrada A8.

Licitația de proiectare a fost lansată în a doua jumătate a anului trecut. Ofertele au fost depuse în noiembrie 2020 – timp de peste trei luni, CNAIR nu a fost capabilă să stabilească un câștigător

Articole din categoria Proiecte publice

EXCLUSIV apix.ro:

Mobilitate urbană

Facebook

Tu știi în ce cartier stai?

Cele mai citite articole din ultima lună:

To Top